Op maandag 20 oktober 2014 is de fictiereeks Amateurs aan de voorlaatste aflevering toe. Ondanks dat De Pajotters ondertussen weten dat ze genomineerd zijn voor het Koninklijk Landjuweel, is de droom om in de Bourla Schouwburg te staan verder weg dan ooit tevoren. Onder de indruk van wat er met Patrick is gebeurd, zet het de groep aan het denken. Ook Jos zit in een moeilijke periode: hij beseft dat het einde van De Pajotters wel eens in zicht zou kunnen zijn, zodat het niet enkel zijn laatste jaar als voorzitter is, maar meteen ook het opdoeken van het theatergezelschap zou betekenen. De Pajotters plannen ondertussen een verrassingsfeest voor hem om te bedanken als voorzitter, maar dat loopt iets anders uit dan verwacht.

Jeroen vreest ondertussen dat zijn huwelijk met Griet voorbij is en doet een allerlaatste wanhoopspoging om het weer goed te maken. Nora probeert Griet hiervoor bij te staan met goede raad. Boezemvrienden Tim en Maarten slaan aan het filosoferen over het leven en beseffen dat ze keuzes moeten maken.

Jan keert ondertussen terug naar Leirbeek en aangekomen in een leeg huis krijgt hij een bericht dat hem overtuigt van het belang om De Pajotters weer bij elkaar te krijgen. Pierre en Laura bedenken ondertussen een plan om alles goed te maken en ze komen erachter dat Pierre 'slimmer denkt dan hij is'.

De volledige aflevering van Amateurs kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over