Dertiende seizoen van Komen Eten start nu maandag

Vanaf maandag 2 februari start Komen Eten aan een dertiende seizoen. Vanaf nu voorziet Herman Verbruggen het programma van gepeperde commentaren.

Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt door Ocean uit Berchem. Zij beweert dat koken vooral een kwestie is van feeling. Dinsdag is Daniël aan de beurt, een man die zijn tuin als inspiratiebron voor zijn menu gebruikt. Thomas uit Antwerpen is model en dankzij zijn man gebeten door dans. Sandrine sluit de week af en haalt speciaal voor de gelegenheid haar zilveren bestek uit de kast.

Ocean uit Berchem

De allereerste Komen Eter, of Komen Eetster in dit geval, van het dertiende seizoen is Ocean uit Berchem. Deze 24-jarige studente uit Berchem heeft Filipijnse roots en bijhorend temperament. Ocean leerde koken uit noodzaak, omdat haar ouders het erg druk hadden. Ondertussen weet ze dat koken een kwestie is van feeling en werkt ze als jobstudente in de horeca. Ze kan ondanks haar jeugdige leeftijd dus wel al rekenen op aardig wat ervaring. In haar menu verstopt Ocean een boodschap en dat mag letterlijk genomen worden. Wat er vanavond te eten valt, staat immers te lezen op een ‘message in a bottle’. Met een gezonde dosis verbeelding kan er zelfs nog een link gemaakt worden naar de voornaam van de gastvrouw van vanavond. Dat menu is in elk geval Italiaans georiënteerd met bijvoorbeeld gevulde ravioli als voorgerecht en mascarponetaart als dessert.

Daniël uit Asse

De 51-jarige Daniël uit Asse werkt in een grootkeuken op een school. Op gebied van voedselveiligheid zouden zijn gasten vanavond dus in elk geval al niet te klagen mogen hebben. De groenten die Daniël kookt, komen steevast uit zijn eigen tuin en hij laat de keuze dan ook afhangen van wat de tuin hem die dag te bieden heeft. Zijn menu, waar parelhoen met truffel op prijkt, stelt Daniël voor op een snijplank die zijn gasten als cadeautje mee krijgen. Hij houdt een hoog tempo aan in de keuken en zijn perfect ontwikkelde snijtechnieken helpen hem daarbij. Daniël krijgt net voor zijn grote Komen Eten-avontuur te horen dat de watertoevoer zal worden afgesloten. Hij besluit om zoveel mogelijk potten te vullen met water, zodat hij toch op een aangename manier kan kokerellen. Als aperitief wil Daniël verrassen met een Belgische wodka en de sabayon die als dessert wordt geserveerd, klopt hij live aan tafel. Maar met zijn bloemstukken scoort Daniël niet bij iedereen, want die horen volgens sommige gasten eerder thuis op een kerkhof.

Thomas uit Antwerpen

Thomas is 25 jaar oud en woont in ’t Stad. Elke ochtend om 7 uur kan je Thomas terugvinden in de fitnesszaal en vandaar trekt hij rechtstreeks naar zijn werk. Daarnaast is hij ook fotomodel, en dat legt hem naar eigen zeggen geen windeieren, want “je verdient er veel geld mee om relatief weinig te doen”. Thomas’ man is een Braziliaanse danser bij het gerenommeerde Ballet van Vlaanderen en samen wonen ze in een prachtige loft die Thomas zelf graag de balzaal noemt. Thomas heeft enkele opvallende hobby’s want hij is een fervent verzamelaar van oude Playboys en van champagnekurken. Hij wil vanavond scoren met zalm op een bedje van rucola en pijnboompitten, gepaard met chips van zoete aardappelen en gerookte ham. Verder is het ook belangrijk te weten dat Thomas’ lievelingskleur hoerenrood is.

Sandrine uit Brugge

Sandrine (45) doet mee aan Komen Eten om te winnen. Ze improviseert graag in de keuken, maar dat maakt het extra moeilijk voor haar om een dessert op tafel te toveren, aangezien daar al eens een vast recept moet voor worden gevolgd. Sandrine speelt hockey in haar vrije tijd en is de trotse mama van drie kinderen. Met die kroost woont ze in een luxueus huis waar de domotica welig tiert. Voor Sandrine bestaat eten niet zonder drinken, dus haar gasten zullen naast gespijsd ook zeker gelaafd worden. Voor de gelegenheid zet Sandrine alles op alles en ze haalt zelfs haar zilveren bestek uit de kast. Sandrine legt de lat dus erg hoog en schuwt ook in haar gerechten de dure ingrediënten niet. Truffel speel een belangrijke rol in haar gerechten.

Komen Eten, vanaf 2 februari van maandag tot donderdag om 20u10 op VIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: