Herbert Verhaeghe is een bezige bij: hij is presentator bij Radio 2 en Ment TV, bracht dit jaar drie succesvolle singles uit, staat bijna dagelijks ergens in Vlaanderen op een podium en tussendoor vond hij nog de tijd om te werken aan een nieuw album dat op 18 september verschijnt.‘Verbonden’, zo heet het nieuwe schijfje, verzamelt twaalf nieuwe songs die op de één of andere manier met elkaar verbonden zijn. Om maar te zeggen: de titel van het album is niet toevallig gekozen…

‘Zonder Jou’, ‘Klein Geluk’ (met harpiste Janu) en ‘Ik Heb Vannacht Van Jou Gedroomd’: het zijn de drie singles waarmee Herbert zijn fans al honger deed krijgen naar ‘Verbonden’; zijn vijfde studio-album dat vanaf 18 september verkrijgbaar is.

Net zoals bij de vorige albums, kwam ‘Verbonden’ tot stand in nauwe samenwerking met Herberts producer Peter Keereman. Onder het motto ‘never change a winning team’ gingen de twee, begin 2017, aan de slag met nieuw materiaal. Zoals steeds voorzag Herbert de melodieën van een klinkende tekst; Peter zorgde op zijn beurt voor een frisse, eigentijdse en vooral ‘Herbert-klinkende’ productie.

Naar een titel voor zijn nieuwe plaat, moest Herbert naar eigen zeggen niet zo heel lang zoeken; al is er wel over nagedacht: “Ik vind ‘verbonden’ zo’n mooi woord omdat het zoveel lagen bevat,” zegt Herbert. “Mensen kunnen zich verbonden weten door muziek, in een relatie, in verdriet, in geluk… Maar ook: de nummers op het album zijn door de teksten, de melodieën en hun thematiek met elkaar verbonden. Het zijn twaalf pareltjes die tegelijkertijd ook één geheel vormen.”

Wie ‘Verbonden’ beluistert, zal het moeten toegeven: de plaat is op en top ‘Herbert’. Maar toch durft de zanger te zingen over thema’s die niet zo voor de hand liggend zijn: jarenlange liefdes waarbij mensen nog verbonden zijn met maar niet meer gebonden zijn aan elkaar. Of nieuwe vriendschappen en liefdes die ontstaan tijdens zijn optredens omdat mensen zich verbonden weten door zijn muziek.

“Om maar te zeggen: ‘Verbonden’ is niet toevallig gekozen,” besluit Herbert.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: