Eerste aflevering van nieuwe reeks 'Spoed 24/7' staat in het teken van treinongeluk Leuven

De makers filmden voor het derde seizoen van Spoed 24/7 opnieuw zes weken lang met zestig vaste camera's op de spoeddienst van het UZ Leuven, goed voor dertien afleveringen.

De eerste aflevering op maandag 23 oktober is meteen een bijzondere. De kijker beleeft vanop de eerste rij mee welke acties een spoeddienst onderneemt als het rampenplan wordt afgekondigd. Bijna de volledige aflevering zoomt in op zaterdag 18 februari 2016, toen een trein met drie wagons ontspoorde vlakbij het station van Leuven. Het eerste treinstel belandde in de berm naast de spoorweg en kantelde om. De balans is 1 dode en 27 gewonden.

Op het ogenblik dat het nieuws van het treinongeval binnenloopt op de spoeddienst van het UZ Leuven, is het nog gissen. Het team onder leiding van urgentiearts Marc Sabbe schiet bij dat eerste telefoontje meteen in actie, volgens een vooraf vastgelegde planning.

Professor Sabbe: “Je weet nooit wat er op je afkomt. In zo’n omstandigheden is het belangrijk dat je beslissingen neemt op basis van de gegevens die je dan hebt. En beslissen is belangrijker dan niet beslissen.”

Op een spoeddienst is het vaak alle hens aan dek, maar bij een ramp schakelt elke medewerker nog een versnelling hoger. Volg hieronder mee hoe het er die dag aan toeging op de spoeddienst van het UZ Leuven.

Spoed 24/7, elke maandag vanaf 23 oktober om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over