Het viertal uit de as Gent-Brussel-Leuven start in de nazomer van 2014 met de opnames van het album 'War Times'. Songs die al een tijdje liggen te rijpen, en songs die vers van de pers komen, worden tot een gebalanceerd geheel gesmeed en onder leiding van Koen Gisen (An Pierlé, Dans dans, Flying Horseman) in Studio La Patrie (Gent) opgenomen en gemixt. Na een intensieve rijpingsperiode, voegt zanger en songschrijver Sim Van Thienen nog enkele punten en komma's toe en in augustus 2016 is de plaat eindelijk helemaal klaar.

Tegen het decor van toenemende collectieve verkramping en onversneden oorlogsdreiging, verwijst de titel van deze plaat vooral ook naar een ander soort gevecht: de strijd die eenieder op zijn/haar manier moet leveren om min of meer heelhuids door deze immer vooruit stuwende maatschappij te komen. De hang naar escapisme, de pijn en vreugde die de liefde brengt, de vele verlokkingen des levens en het al dan niet weerstaan ervan, het zijn de thema's die dit album kenmerken. Of zoals in de, op de Deense roman 'Het bezoek van de lijfarts' geïnspireerde, titeltrack wordt gepredikt: 'for the righteous man, the forbidden fruit is the one to taste'

Spilfiguren van de band zijn klassieke gitaristen Sim Van Thienen en Jan Evenepoel. Samen met vaste bandleden Lotte De Troyer en Pj Seaux (Hydrogen Sea, Sioen, etc), worden ze op deze plaat bijgestaan door enkele bijzondere muzikanten. Sopraan Annelies Van Gramberen (Rosas, Zefiro Torna, RedHerring, etc) verlaat even de opera-bühne om met haar zachtste timbres de backings voor haar rekening te nemen. Ook jazz trombonist Peter Delannoye en concertpianist Frederik Martens, dragen hun steentje bij om deze plaat de juiste diepgang en subtiliteit mee te geven.

Een rijk instrumentarium, glijdende ritmes, subtiele, beklijvende vocals en soms scheurende, dan weer zalvende gitaren: dat zijn de ingrediënten die de sound van Head full of flames bepalen. Na hun fel gesmaakte debuut-EP (2012), verschijnt nu met 'War Times' een langverwachte opvolger van deze beloftevolle band.

‘Little Men’, was de tweede single uit ‘War Times’, bekijk hier de video van de hand van illustratrice/animatrice Virginie Suriano.

‘War Times’ verschijnt vandaag via NEWS distributie.

Live

  • 02/12: Trefpunt, Gent
  • 07/12: Nijdrop, Opwijk (support Hydrogean Sea)
  • 08/12: Het Depot, Leuven (support Hydrogean Sea)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: