Aanstaande donderdag, 30 juni 2016, kunnen de Belgische Harry Potter fans eindelijk binnen stappen in de wereld van de befaamde tovenaar als Harry Potter: The Exhibition haar deuren opent in Paleis 2 van Brussels Expo. Acteurs James en Oliver Phelps, die Fred en George Weasley speelden in de Harry Potter films, komen met hun magische geestigheid en charme de grote opening in Brussel mee vieren.

Sinds de expo van start ging in Chicago waren er al meer dan 3,5 miljoen bezoekers in Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokyo, Paris en Shanghai. Tickets voor de expo in Brussels Expo zijn beschikbaar via www.expoharrypotter.be.

Global Experience Specialists (GES) creëerde de 1.400 m2 grote belevingsexpo in samenwerking met Warner Bros. Consumer Products. Bezoekers wandelen op de expo door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de authentieke kostuums, rekwisieten en magische wezens uit de films. Fire-Starter, Brussels Expo en Encore B realiseren samen dit uniek project in Brussel.

“Het is telkens weer fantastisch om Harry Potter fans in hun eigen land te ontmoeten. We reisden al naar heel veel steden met Harry Potter: The Exhibition en de fans ontmoeten is altijd puur genieten,” zei James Phelps. “Brussel is zo’n mooie stad en we zien ernaar uit om de Belgische fans te ontmoeten tussen al die fantastische kostuums, rekwisieten en wezens,” voegde Oliver Phelps toe.

“De respons van de Belgische fans sinds de lancering in januari is overweldigend. Het is duidelijk dat Harry Potter: The Exhibition gedragen wordt door een grote groep enthousiaste fans. Ik ben uitermate blij en trots om deel uit te maken van het team dat deze expo naar Brussel brengt,” zegt Manu Braff van MB Presents. “Het is een eer om samen te werken met Brussels Expo en GES om zo’n geliefd merk naar Brussel te brengen. Ik ben verheugd dat we de Belgische fans de kans kunnen geven om Harry Potter: The Exhibition te beleven,” voegt Pascal Bernardin van Encore B toe.

“We vinden het super om Harry Potter: The Exhibition naar Brussel te brengen,” zei Eddie Newquist, chief creative officer voor GES. “We hopen dat iedereen de kans zal krijgen om meegesleept te worden in de magie van deze expo en zo hun eigen favoriete momenten uit de films opnieuw te beleven. Een bezoek aan Harry Potter: The Exhibition is fantastisch voor iedereen die ervan houdt om te zien hoe inspirerende verhalen en blockbuster films realiteit worden.”

Van zodra de gasten aankomen op Harry Potter: The Exhibition worden ze ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming van de gasten wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein™ afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De expo bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor™ toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Alle ruimtes zijn gevuld met duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.

Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal™ zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische zetel.

De expositie zal slechts voor een beperkte tijd in Brussel te bezoeken zijn. Tickets zijn ingedeeld volgens bezoekuur en de laatste bezoekers worden anderhalf uur voor sluitingstijd toegelaten. Op 30 juni opent de expo, die elke dag zal open zijn. Tickets zijn te koop via www.expoharrypotter.be.

Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met extra commentaar door de producenten en de ontwerpers van de kostuums, decors en wezens.

Harry Potter: The Exhibition

Paleis 2, Brussels Expo

Beperkte run, vanaf 30 juni 2016

Openingsuren

  • Maandag tot vrijdag: 10:00 – 19:00 – laatste toegang om 17:30
  • Weekend en vakantiedagen: 10:00 – 20:00 – laatste toegang om 18:30
  • Extra voordelig voor volwassenen op dinsdag!
  • Nocturnes: elke eerste vrijdag van de maand: open tot 22:00 – laatste toegang om 20:30

Ticketprijzen*

  • Volwassenen: 19,90 euro
  • Volwassenen op dinsdag: 16,90 euro
  • Kinderen (4-14): 14,90 euro
  • Senioren (> 65) en studenten: 17,90 euro
  • Family Pass (2 volwassenen & 2 kinderen): 65 euro
  • Groepstarieven (vanaf 10 deelnemers, online registratie noodzakelijk): 16,90 euro pp
  • Scholen: 12,50 euro per leerling (online registratie noodzakelijk)

* exclusief online ticketingkosten

Audioguides afzonderlijk beschikbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: