Vandaag start de 42e editie van Sfinks Mixed, een gratis festival met wereldsterren en ontdekkingen, met bijzondere artiesten uit de vier windstreken, een fantastisch feest voor iedereen, waar baby's, kinderen, jongeren, volwassenen hun plek vinden.

Sfinks koos in 2013 resoluut voor gratis toegang. En zo werd het festival écht een ontmoetingsplek voor iedereen, ongeacht leeftijd, herkomst of budget. Met veel aandacht voor het mileu, fair-trade en respect voor iedereen.

REFUGEES FOR REFUGEES opent heel symbolisch het festival. Twintig virtuoze muzikanten, gevlucht zijn uit Syrië, Irak, Afghanistan, Kazachstan, Tibet, … en uiteindelijk in België beland. Een wonderlijke fusie waarmee ze in 2016 als beste CD verkozen werden door het Internationale TransGlobal World Music Charts.

WALLY, stapt uit de schaduw van Tourist lemc, en brengt met diens liveband een heel eigen show.

SEUN KUTI is de supergetalenteerde zoon van de legendarische Fela Kuti. Met zijn vaders groep EGYPT 80 speelt hij funky afrobeat die erg geëngageerd is en een sterk afro-centrisch statement maakt.

LABESS, een Algerijnse zanger die ondertussen in Canada woont, reist de wereld rond met zijn gitaar. In zijn concerten flirt hij met chaabi, flamenco, rumba en noord-afrikaanse volksmuziek. Een mix die steevast in een feest eindigt.

MERDAN TAPLAK sluit de avond af met keizerlijke dancefloorfillers. Daarnaast vind je in de URBAN MAD, een keur van dj's: DTM FUNK, LIYO, PRINCESS FLOR. In de Dubcorner hoor je de soundsystems LIVITONES en SIMON HOLD

Voor HATHA YOGA, CONTACT IMPRO én LACH YOGA kan je in de ZENGARDEN terecht. Je kan er lekker eten, fairtrade drinken en de kinderen hebben de tijd van hun leven op het KIDS FESTIVAL. Een festival op maat van iedereen, een heel weekend lang, gratis.

SFINKS MIXED - PRAKTISCH

  • Toegang: GRATIS
  • Donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli 2017
  • Locatie: Molenwei, tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, 2530 Boechout
  • Toegankelijkheid: Sfinks is toegankelijk voor iedereen, ook voor personen met een handicap. In samenwerking met Inter, meer info via www.inter.vlaanderen
  • Sfinks is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om het festival mee waar te maken.
  • Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.sfinks.be/vrijwilligers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over