Grand Analog is een collectief van platenverzamelaars, doorgewinterde muzikanten en zelf benoemde beat junkies. De kans is groot dat je een van de leden al DJ’end tegenkomt in een van de verschillende clubs rondom Toronto of Winnipeg. Band leider en bedenker, Odario Williams, beschrijft de Grand Analog sound als een prachtige zootje van rap’n’roll, dub en soul.

Hun rusteloosheid zorgt voor een intensief tour schema. De live show zorgt voor een flinke dosis soul, onverwachte jams op het podium en spontane acties. De afgelopen zes jaar heeft Grand Analog zijn stempel achtergelaten op prestigieuze showcase festivals als SXSW, CMJ, Pop Montreal, The Halifax Pop Explosion, JunoFest, Breakout West en CMW. Daarnaast hebben ze shows geopend voor o.a. Herbaliser, K-OS, Big Boi en Kardinall Offishall.

De nummers van de band zijn meer dan 30 keer gebruikt in films en televisie series, waaronder 90210, Criminal Minds, NCIS Los Angeles, The Finder, Continuum, L.A. Complex, Franklin & Bash. 

Na hun geprezen albums Calligraffiti en Metropolis Is Burning komt Grand Analog nu met Modern Thunder . Op dit album doen vele gastartiesten mee, waaronder Saukrates, Shad, TALWST, Amanda Balsys van the Wilderness of Manitoba en Maylee Todd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: