Passe-vite is een smakelijk magazine om duimen en vingers bij af te likken. Het culinair magazine kreeg voor dit derde seizoen een nieuwe look aangemeten. Maar verder zijn alle vertrouwde ingrediënten bewaard. Er zijn kookitems waarin onze chefs culinair verrassen en inspireren. Zij serveren stuk voor stuk gerechten die makkelijk, toegankelijk en vooral lekker zijn. En verder zijn er ook enkele inspirerende reportages. In “meals on wheels” rijden we mee met foodtrucks allerhande en in “Den ambacht” zoomen we in op culinaire vaardigheden.

De vertrouwde njam!-chefs Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Tournier en Michaël Vrijmoed strooien lekkere culinaire ideeën en gemakkelijke receptjes in het rond. Peppe brengt originele gerechtjes met gevulde pasta. Ravioli, cannelonni of een rollade, hij maakt er een waar Italiaans eetfestijn van. Roger is behalve meester-patissier ook een fervente fan van Thailand. Na zoveel reizen, culinaire workshops en Thaise way of life is Roger streetwise genoeg om enkele klassiekers uit de Thaise keuken klaar te maken. Jan Tournier maakt lekkere sauzen waardoor je gerechten extra lekker worden. Jan maakt zowel warme als koude sausjes. En sommigen zijn zo polyvalent dat ze je naar wens warm én koud kan serveren. Michaël Vrijmoed leert je tenslotte de basiskneepjes van het lekker barbecueën en geeft je goesting met zijn smakelijke gerechten.

Nieuwe gezichten zijn Julie Baekelandt en Latte art wereldkampioen Peter Hernou. Julie werkte na enkele jaren ervaring in de Provence bij Wout Bru ook nog bij Seppe Nobels van het Antwerpse Graanmarkt 31 en in Brasserie Vinois in St Martens Laetem. Sinds 2014 opende ze samen met haar partner het gastronomische Restaurant Chez Jules in Zottegem. Intussen mag de keukenbrigade al terecht trots zijn met hun score van 14/20 in de GaultMillau. Voor Passe-vite serveert Julie enkele klassiekers inzake slaatjes, uiteraard met enige aanpassingen van de chef. En voor het najaar serveert ze lekkere soepen.
En als afsluiter maakt Latte art wereldkampioen Peter Hernou in elke aflevering een knap staaltje van opgeschuimde melkkunst.

Passe-vite, vanaf morgen elke dinsdag om 20u15 op njam! 8 afleveringen in het voorjaar, 6 afleveringen in het najaar

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over