Met ‘Fata Morgana’, een zelfgeschreven Nederlandstalig nummer verpakt in een frisse internationale sound, laat Gene Thomas wederom een nieuw facet zien en horen van zijn muzikale veelzijdigheid. Na de succesalbums 'Dichterbij' (2004), 'Evenwicht' (2005) en 'Ontvlambaar' (2012), brengt de voormalig leadzanger van de succesformatie X-Session in 2015 een gloednieuw solo album uit. Volgend jaar wordt voor Gene trouwens ook een feestjaar, want hij is dan immers 20 jaar actief bezig als artiest.

“Ik vind het als artiest belangrijk om goed te luisteren naar wat het publiek wil. Ik heb mij muzikaal voor mijn nieuwe single ‘Fata Morgana’ absoluut laten inspireren door de succesnummers van Robin Schulz (‘The sun goes down’), Mr. Probz (‘Waves’) en Lost Frequencies (‘Are you with me'), om er maar een paar op te noemen. Ik ben wel trouw gebleven aan het Nederlands, omdat het een taal is waarin ik gewoon graag zing en mij uitdruk. Het resultaat is – al zeg ik het zelf – een frisse, eigentijdse popsong, die volgens mijn omgeving heel internationaal klinkt”, zegt Gene Thomas enthousiast en opgetogen. Het Nederlandstalige succesverhaal voor de frisse veertiger begon al in 2003, toen hij de prachtige ballade 'Voor Haar' uitbracht. In navolging van dat succes volgde één jaar later zijn eerste Nederlandstalige full-cd 'Dichterbij'. Nog een jaar later kwam de opvolger 'Evenwicht', waarop ook de hitsingle 'Ik Wil Jou' staat.

Nederpop met dance-invloeden

Gene componeerde – samen met Wim Claes en gelauwerd tekstschrijver Stefaan Fernande (Clouseau, Stan Van Samang) – de nieuwe single ‘Fata Morgana’ en liet het nummer vervolgens remixen door een internationale, gereputeerde dj/producer. Gene Thomas: “Wie luistert naar ‘Fata Morgana’ krijgt inderdaad een andere Gene Thomas te horen dan dat men gewoon is. Ik omschrijf de stijl graag als Nederpop met dance-invloeden. Het is iets nieuws, maar ik hou ervan om een vernieuwer te zijn. Toen we destijds met X-Session de single ‘Bang Bang’ uitbrachten, waren we ook vernieuwers, maar het heeft wel enorm gewerkt.

‘Fata Morgana’ is de voorbode van het nieuwe Gene Thomas album dat in 2015 uitkomt. Op de nieuwe cd zal ook 'Dan Gaan We Dansen' (voorjaar 2013) terug te vinden zijn, net als 'Dat Ben Jij' waar Gene de voorbije zomer heel succesvol mee was.

Volgend jaar viert Gene zijn 20 jaar carrière als artiest. Hij doet dat niet alleen met een nieuwe cd, maar ook met heel wat live optredens en een verjaardagsconcert, waarover hij begin volgend jaar meer details bekend zal maken.

Hier kan je alvast luisteren naar een preview van de nieuwe single ‘Fata Morgana’ die vanaf vrijdag 28 november 2014 digitaal te koop is op iTunes.

Meer info op http://www.genethomas.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over