In 2018 zullen CityRock Leeuwarden en CityRock Eindhoven niets plaatsvinden. CityRock, een festival gericht op rock in de breedste zin van het woord, werd sinds 2014 georganiseerd in het centrum van Leeuwarden. CityRock Eindhoven vond in 2017 voor het eerst plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. De reden voor het uitvallen van de festivals is het gebrek aan een passend aanbod.

CityRock Leeuwarden werd voor het eerst georganiseerd op 8 augustus 2014, met Within Temptation als headliner. Door de jaren heen traden hier bands als Within Temptation, Vandenberg’s Moonkings, Epica, Uriah Heep, Queensryche, De Staat en The Hives op. Vorig jaar sloot de beroemde hardrockband Europe CityRock Leeuwarden en CityRock Eindhoven af.

Programmeur Paul van Berlo zegt over het uitvallen van de festivals: “Het is lastig om geschikte en betaalbare bands te vinden voor de data die we hadden vastgelegd. Er deed zich een mogelijkheid voor een beroemde Engelse topact vast te leggen voor een andere datum, maar hiervoor kon de gemeente Leeuwarden niet tijdig genoeg een akkoord geven.”

In 2017 vond CityRock Eindhoven voor het eerst plaats in het Klokgebouw. In Eindhoven zal dit jaar ook geen editie van CityRock worden georganiseerd, omdat het festival het programma deelde met het festival in Leeuwarden. De organisatie heeft de intentie om in 2019 wel weer een editie van CityRock te organiseren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over