Wat zou het resultaat zijn mocht Frans Bauer zichzelf meerdere malen dupliceren? Het antwoord kennen we ondertussen dankzij de videoclip van Frans nieuwste meezinger ‚Ratatadadada'. Een paar maanden geleden legde Frans de basis voor z’n goed in het oor liggende polka. „Een groot verhaal zit er niet meteen vast aan mijn nieuwe single. Het idee van het liedje is ontstaan op een doordeweekse dag. Ik kreeg plots een ingeving en hoorde mijzelf luidop zeggen ‚Ra Ta Ta’..daar ben ik dan op verder gaan borduren en zo ontstond in geen tijd mijn nieuwe single, die meteen ook de voorbode is van een nieuw album ‚Lieve Schat’ dat eind deze maand verschijnt”, zegt de eeuwige enthousiasteling.

Acht keer

Dat Frans Bauer een patent heeft genomen op originele, frisse videoclips wisten we al. Het succes van ‚ Doe Nou Niet’ en ‚ Skippybal’ zijn daar al twee goede voorbeelden van, maar beiden verbleken toch wanneer je kijkt naar Frans nieuwste ‚Ratatadadada'. Frans:„Ik wou een clip opnemen die zich in de kroeg zou afspelen met hier en daar wat figuranten bij. Mijn manager zei: „Maar waarom speel jij niet zelf de figuranten in je clip?”. We hebben dat plan uitgewerkt en het resultaat is een erg grappige, leuke video, waarin ik niet alleen te zien ben als de zanger, maar ik neem ook nog acht verschillende typetjes voor m’n rekening. Je ziet mij dus ook nog opduiken als ober, werkman, kruier, de dirigent, de zakenman en ga zo maar verder. Ik moet je zeggen, ik heb mij kostelijk geamuseerd tijdens de opnames met al die verkleedpartijen. Jongens, dat was echt lachen”.

De nieuwe Frans Bauer single ‚Ratatadadada' is digitaal te koop via iTunes en verschijnt op het label NRGY Music / Universal Music. Op 31 oktober verschijnt het nieuwe Bauer album ‚Lieve Schat’. Op zaterdag 22 november (Ethias Theater) en op zondagmiddag 23 november (Casino Kursaal Oostende) stelt Frans nieuw werk voor aan z’n publiek tijdens z’n live concerten.

Hier kan je alvast kijken naar de clip van ‚Ratatadadada’ http://www.youtube.com/watch?v=QiAjs1OT59o

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over