Na het succesvolle tv-programma ‘Viva La Frans’, trekt volksidool Frans Bauer volgend jaar naar de theaters met z’n eigen ’Tour de Frans’. Op 30 april en 1 mei staat hij in het Kursaal Oostende, op 3 juni speelt hij in de Antwerpse Stadsschouwburg en op 16 juni staat hij met z’n liveband in het Hasseltse Ethias Theater. Tickets voor beide concerten kan je bestellen op www.tourdefrans.be

Na meer dan 1000 succesvolle theatervoorstellingen staat een avond Frans Bauer nog steeds garant voor meer dan een aaneenschakeling van zijn enorme hit repertoire. De ongekend populaire moderne troubadour vermaakt het publiek op een manier zoals alleen hij dat kan. Frans kruidt zijn feestelijke meezingers (‘Als sterren aan de hemel staan’, ‘Jouw hart is net als chocolade’, ‘Heb je even voor mij’) met ondeugende humor, die in een populaire cabaret voorstelling niet zou misstaan.

Dat Frans Bauer een familiemens is, heeft hij vooral te danken aan z’n ouders. Die gaven hem en z’n broer Dorus een katholieke opvoeding in de woonwagen, waarin ze beiden opgroeiden. De 43-jarige Frans Bauer wist al op jonge leeftijd dat hij zanger zou worden. Al van kindsbeen af, was hij gebeten door de muzikale microbe en dweepte hij met de muziek van Julio Iglesias, Elvis Presley en Koos Alberts. Met producer Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp, nam Frans Bauer dertig jaar geleden z’n eerste single op: ‘Ben je jong’. Samen met z’n vader Chris, ging hij apetrots het vinylplaatje letterlijk deur-aan-deur verkopen. De eerste nationale verschijning op televisie kwam er in 1992, toen Frans deelnam aan het tv-programma ‘All You Need Is Love’, waar twee fans met hem een avondje wilden gaan stappen. Bauer is doorheen z’n carrière als charmezanger trouw gebleven aan zijn publiek en z’n repertoire, waardoor de doorbraak bij het grote publiek toch tot 1994 op zich liet wachten. Toen bracht hij de single ‘Als sterren aan de hemel’ uit. Het liedje werd een grote hit in Nederland én Vlaanderen. Drie jaar later volgde de Duitse markt met het album ‘Weill Ich Dich Liebe’. In datzelfde jaar 1997, scoorde Bauer ook z’n eerste nummer 1-hit met de duetsingle ‘De Regenboog’, die hij met Marianne Weber opnam. Bauer stond de eerste keer in een uitverkocht Ahoy in 1998. Ondertussen is de tel niet meer bij te houden hoe vaak hij er al heeft opgetreden. Een belangrijke katalysator voor het Bauer-succes, was zonder twijfel de tv-soap ‘De Bauers’. De serie rond Frans, z’n vrouw Mariska en de kinderen, was een weergaloos succes en werd in 2004 bekroond met De Gouden Televizier-ring. Bauer kreeg voor z’n inzet voor diverse goede doelen de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als acteur werkte Frans mee aan diverse films (waaronder ‘Plop en het Vioolavontuur’). Naast dat van de zanger, werd ook zijn verhaal als tv-presentator een zoveelste successtory. Vijf jaar na het overlijden van Ralph Inbar, zorgde Frans voor een succesvolle terugkeer van ‘Bananasplit’ en ook zijn tv-vakantieprogramma ‘Vive La Frans’, waarin hij samen met z’n broer Dorus Europa rondtrok, werd een groot succes. Op social media is Frans Bauer met 10.000 Youtube-abonnees en 3,9 miljoen views, één van de succesvolste artiesten van de Lage Landen.

Na de uitverkochte Sportpaleizen en Lotto Arena’s, trekt Frans Bauer volgend jaar, op veler verzoek, terug naar het theater met zijn eigen ‘Tour de Frans’. Het wordt een avondvullend programma dat je niet mag missen. Frans Bauer die voluit gaat, onder begeleiding van toporkest de Holland Showband, aangevuld met de beeldschone dames van The Dance Company.

Tickets voor de ‘Tour de Frans’ van Frans Bauer, op 30 april en 1 mei in het Kursaal Oostende, op 3 juni in de Antwerpse Stadsschouwburg en op 16 juni in het Hasseltse Ethias Theater, kan je bestellen op www.tourdefrans.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over