Voor zijn vijfde studioalbum 'Cirque. De avonturen van W.M. Warlop' kroop Flip Kowlier in de huid van personages van een ter zielen gegaan circus om op originele wijze een verhaal te vertellen over verlies, liefde en hoop.

Producer Wouter Van Belle trok naar Londen om dit conceptalbum te verrijken met pakkende arrangementen en orchestratie. Hij deed daarvoor beroep op
Andrew Powell, de Britse arrangeur die ook met Kate Bush, Cockney Rebel, Alan Parsons en John Miles werkte. De opnames van strijkers en brassband gebeurden in de legendarische Abbey Road studio's te Londen.

De volgende uitdaging was om deze rijkelijke instrumentatie live op een podium te brengen. Op 21 september 2014 werd de magie werkelijkheid in Schouwburg Kortrijk. Flip Kowlier en zijn band deelden het podium met de strijkers van Casco Phil - The Chamber Orchestra Of Belgium en Brassband Leieland. Andrew Powell nam in hoogsteigen persoon het dirigeerstokje ter hand. Het aanwezige publiek kon deze unieke samenwerking duidelijk smaken.

Volgende week kan u het concert integraal bekijken op Canvas. Geniet hieronder van een voorsmaakje met de mooie uitvoering van 'Angelique zingt'.

Flip Kowlier - 'Cirque In Concert' dinsdag 23 december, 22u15 & woensdag 24 december, 15u35 op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over