Jong talent Eve Van Avermaet brengt Nellie Spindler weer tot leven

Eerder kon je al kennismaken met onze mooie en verrassende cast voor ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’. Eén naam ontbrak nog op het lijstje, ‘Nellie Spindler’.

Met trots kunnen we nu ook onze hoofdrolspeelster, Eve Van Avermaet, bekendmaken. Music Hall en Indra Siera kozen bewust voor jong talent, iemand die Nellie op een mooie manier gestalte zal geven en waar we in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer van zullen horen en zien.

Eve Van Avermaet

Is masterstudente Drama aan de Luca School Of Arts in Leuven. Op haar tiende speelde ze Luna in de kortfilm ‘Er was eens… Luna’ van Pascale Bal. In 2006 danste ze in ‘West Side Story’ van Festivaria aan het Donkmeer, geregisseerd door Frank Van Laecke. Later was Eve te zien in videoclips van onder andere Psycho 44 en Jonas Winterland, en in een tienerreeks op JIM. Ze werkte ook samen met de filmopleiding van de Luca School of Arts in Brussel.

Vorig jaar rondde Eve haar bacheloropleiding af met een zelfgeschreven stuk, gebaseerd op Sara Kanes ‘4.48 Psychosis’. Ze speelde samen met Laurens Aneca in ‘De Borgia Triologie’ van theatergezelschap Nunc, waarin ze de rol van Sancia vertolkte. In de toekomst zal Eve ook te zien zijn in nieuwe voorstellingen van Nunc.

We brengen ook graag de andere acteurs nog even in herinnering. Steph Goossens speelt Sir Henry Leville, Tristan Versteven is Alfie Cole, Maarten Goffin vertolkt Talib Singh, Laurens Aneca is Walter De Corte, Lander Depoortere zijn broer Emil, Steve Aernouts kruipt in de huid van Pieter Raman, Pascal Maetens is Serge Schietecatte en Joke De Bruyn vertolkt Klara Bloemen.

De productie is in handen van Indra Siera (regie), Willem Wallyn en Maliboe (script), Matt Dunkley (muziek) en Joris Van Veldhoven (decor en kostuums).

Over ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’

Tussen de duizenden graven van soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek sneuvelden, ligt één vrouw begraven: Nellie Spindler. Haar laatste rustplaats, de Britse militaire begraafplaats Lijssenthoek in Poperinge, vormt vanaf mei 2015 het unieke decor van een pakkende voorstelling.

Rusteloze zielen hebben het op zich genomen om voor eeuwig de rust van de doden te beschermen. Maar die rust wordt grondig verstoord als een musicalproductie op Lijssenthoek neerstrijkt. Te midden van de chaos bloeit tussen Nellie en de jonge schrijver Pieter, die als enige de gesneuvelde verpleegster kan zien, een fragiele liefde op. Maar hun ontmoeting doet een nieuwe strijd losbarsten op het ooit zo serene Lijssenthoek.

‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is geen musical, maar een aangrijpende belevenis in een tijdelijk theater die de toeschouwers onderdompelt in de persoonlijke verhalen van enkele oorlogsgetuigen. Dat we hen leren kennen op de exacte plek waar ze aan hun einde kwamen, op een locatie die de Eerste Wereldoorlog haast tastbaar maakt, zorgt voor een unieke ervaring.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: