Festival Dranouter pakt voor z’n 41ste editie op 7-8-9 augustus uit met een volledig vernieuwd festivalterrein en een vernieuwde festivalformule.

Het gekende terrein dat midden de velden lag wordt verlaten en ingeruild voor een prachtig nieuw terrein aan de andere zijde van het dorp. Waar vroeger het zicht op de heuvelrij van Rodeberg en Zwarteberg primeerde, ligt het terrein nu dichter tegen het dorp met zicht op de flanken van de Kemmelberg.

De verhuis betekent ineens ook een aanpassing van de festivalformule waarbij we nog meer dan vroeger inzetten op concertkwaliteit. Wat niet wijzigt is de keuze om gedurende drie dagen 5 podia te programmeren, maar om beter luistercomfort te bieden, palmen we vanaf editie 2015 drie concertlocaties in buiten het terrein. Deze liggen alle drie kortbij het festivalterrein . Er zullen concerten plaatsvinden in de kerk, in een tent op een afzonderlijke weide en in zaal De Klakeye (de vroegere jongensschool). Het is trouwens op de koer van die school dat het festival ooit ontstond en het doet ons plezier om ook daar terug aan te sluiten met onze roots.

Op het hoofdterrein vind je het hoofdpodium en de clubtent terug (op ruime afstand van elkaar) en een nachtlocatie waar na het laatste concert enkele DJ’s geprogrammeerd staan. Het terrein blijft evenveel ruimte en comfort bieden als vroeger met een bonte mix van terrassen, eetkraampjes en leuke animatie.

De organisatie kiest voor deze verhuis omwille van publiekscomfort en logistieke redenen:

*De nieuwe terreinen zijn veel makkelijker bereikbaar vanaf parkings en campings. De wandelafstand wordt ineens gehalveerd. (vroeger moest je soms tot 15 minuten wandelen vanaf de parking, dat is verleden tijd)

* Het inzetten van drie comfortabele concertlocaties die vlakbij maar toch buiten het terrein liggen biedt mogelijkheden om betere luisterkwaliteit te bieden. Telkens concerten voor een zittend publiek, met meer ruimte voor intimiteit in de programmatie en luisterbereidheid bij de bezoeker.

* Doordat de terreinen dichtbij de gebouwen liggen waarin de VZW het hele jaar door actief is, zal dit het logistieke zenuwcentrum worden van de organisatie. Er kan ineens beroep gedaan worden op stabiele internet en telefoonlijnen en logistieke faciliteiten die standaard aanwezig zijn (wat midden de velden minder evident is).

De komende maanden sleutelen we verder aan alle details. Ook de programmatie krijgt vorm. We hopen eerstdaags een eerste tip van de sluier te kunnen lichten van een programma dat weerom een brede mix aanboort van feestelijke muziekjes uit de wereld van folk en traditie vermengt met kleppers van overal.

VROEGBOEKKORTING

Met de bekendmaking van deze nieuwe opstelling is ineens ook de voorverkoop gestart. Wie tussen nu en eind januari z’n ticket aankoopt, die kan z’n ticket kopen met 10€ korting. (98 ipv 108) en wie er snel bij is bespaart ook nog eens 4€ op z’n campingticket. Check onze site voor alle info www.festivaldranouter.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival Dranouter
Datum: 
7, 8 en 9 augustus 2015
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over