Tom Van Tongerloo

Zaterdag 23 augustus vond in Hamme-Zogge de tweede editie van Fantasia Festival plaats. Na een geslaagde eerste editie was het dit jaar nog groter en beter. Vele grote nationale en internationale namen stonden op de affiche. Met ongeveer 9000 dancefans, werd het bezoekersaantal van vorig jaar ruimschoots overschreden. Men kan dus spreken van een geslaagde editie!

Onder een stralende zon werd ‘s middags het startschot gegeven. De eerste uren liep de festivalweide aan de Fantasia Mainstage langzaam aan vol op de beats van Dimaro en Furax. De stage was gehuld in de fantasierijke sfeer van de Inca’s en de Maya’s, en werd tot leven gewekt door de vele danseressen, fonteinen en vuurspuwers.

Na Dimaro was het tijd voor Regi. Hij bracht de hele weide aan het dansen. Daarna passeerden enkele wereldtoppers de revue. Yves V trakteerde het publiek onder andere op zijn nieuwe producties. Bij zonsondergang zette de gebroeders Chris en Alex, beter gekend als het dj-duo DVBBS, de festivalweide letterlijk in vuur en vlam met hun hit ‘Tsunami’. Het grote Zweedse wereldtalent Axwell zette het feest voort, waarna Chuckie tijdens een spetterend vuurwerk het festival mocht afsluiten.

Centraal op het festivalterrein stond een imposante VIP-tent met bijhorend VIP-deck. De 800 uitverkochte VIP-tickets waren een schot in de roos. Er werd gretig gebruik gemaakt van de onbeperkte overvloed aan drank en spijs.

Aan het andere eind van het festivalterrein stond een grote kleurrijke tent, waar de Hardstyle Stage zijn fantasierijk sprookje mocht beleven. De beats namen gedurende de dag een steeds snellere vaart, gaande van jump/tek tot hardstyle. Mark with a K maakte later op de avond zijn opwachting en bracht een gezellige drukte op de been. Deze Dj, die nog steeds aan populariteit wint, bracht één voor één knallers van formaat. De tent stond te daveren door de uitbundige fans. Korsakoff, het enige vrouwelijke talent, kreeg de eer om de Hardstyle stage in stijl af te sluiten. Het publiek van de Hardstyle Stage werd gedurende het ganse festival geëntertaind door MC Chucky, een Hammenaar, die er zijn thuismatch speelde.

Tot slot telde het festival ook een derde stage gehost door Desperados, namelijk de Royal House Stage. Dave Lambert, één van de meest invloedrijke House dj’s, gaf hier het beste van zichzelf.

Fantasia festival beleefde afgelopen zaterdag een sprookje. Het festival is alvast een pareltje dat schittert in het Vlaamse festival-landschap, met hopelijk een never ending story. (VL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: