De Parenclub en haar gastvrouw Rani De Coninck blijven in de smaak vallen. Vorige week wist het 509.322 kijkers te boeien, goed voor een marktaandeel van 26,4% (VVA 18-54, live +3). De mannelijke Familie-acteurs Gunther Levi en Roel Vanderstukken kwamen De Parenclub eerder al onveilig maken, maar op paaszaterdag 19 april 2014 is het de beurt aan de vrouwen. Dan krijgt Rani namelijk Martine Jonckheere en haar man Filip Moortgat op bezoek. Zij nemen het op tegen die andere Familie-actrice Hilde De Baerdemaeker en haar echtgenoot Pieter Van Huyck.

Hilde en Pieter

Hilde en haar tv- en filmproducent Pieter keken elkaar zes jaar geleden voor het eerst in de ogen tijdens opnames van een tv-programma dat Pieter regisseerde. Drie jaar en een aanzoek later zijn ze gelukkig getrouwd. Het ‘romantische’ aanzoek blijkt echter eerder een lunchmeeting… Tijdens hun huwelijksreis kampeerden ze in een tent. En gezellig dat het daar was, bewijzen de tweeling Marie-Lou en Marcel die een kleine negen maanden na die kampeertrip werd geboren.

Thuis bij De Baerdemaeker – Van Huyck lopen maar liefst vier kinderen rond. Een gezin van zes? Dat verklaart meteen waarom Hilde en Pieter tot dat ene procentje Vlaamse koppels behoren dat meer dan één vaatwasmachine bezit. Maar ze behoren niet tot de 32% van de Vlaamse koppels waarvan de partners elkaar mama en papa noemen. Pieter waant zich terug in de camping van weleer wanneer hij zijn grote liefde moet herkennen uit vier dames die in hun slaapzak tegen hem komen aangerold. En ook de broer van Hilde passeert de revue, met een verrassend verhaal over een swaffelkampioenschap met Weense worstjes…

Martine en Filip

Martine en Filip leerden elkaar 34 jaar geleden kennen. Zij stelde zich toen voor in haar pyjama en hij verslikte zich prompt in zijn spaghetti. Filip was toen al een succesvol muzikant en speelde in de groepen Once More en Luna Twist. Martine en Filip gaan elkaar na zeven jaar hun jawoord, maar ook daar gingen geen sprookjestaferelen aan vooraf. In plaats van lief de vraag te stellen, heeft Martine Filip ‘gedwongen’ met de woorden: “Filip, we gaan trouwen!” opdat hij zich kon aansluiten bij haar ziekenkas.

Met hun onophoudelijke plaagstoten aan elkaar steelt het sympathieke koppel alle harten in De Parenclub. Wanneer Martine enthousiast een verhaal vertelt over hoe ze als jonge vrouw met haar mooie benen de douaniers kon afleiden, antwoordt Filip doodleuk: “Nu zou dat niet meer lukken denk ik”. Ze kennen elkaar na al die jaren door en door en dat bewijzen ze met hun maximumscore in de eerste ronde. Hoe goed ze elkaar kennen met de ogen dicht, dat toont Martine door haar Filip geblinddoekt te herkennen uit vier bassisten die de beginmelodie van Familie spelen.

De parenclub vanavond om 19.50 uur bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: