Life is a rollercoaster’ zong haar jeugdidool Ronan Keating, maar de song is voor zangeres en presentatrice Eveline Cannoot nog steeds brandend actueel. Ze is een creatieve duizendpoot die met massa’s positieve energie in het leven staat. Meer dan een miljoen kijkers zien haar bijna dagelijks aan het werk op MENT TV. “Ik voel mij daar helemaal in mijn sas. Ik vind het heerlijk om de muziek aan te kondigen van mijn collega-artiesten en om leuke praatgasten te verwelkomen in de studio. Dit is echt helemaal mijn ding”, zegt ze enthousiast.

Op gelijke hoogte met haar presentatiewerk staat Eveline’s muzikale carrière. “Wat is er mooier als artiest, wanneer je samen met je publiek een mooie tijd kan beleven? Ik geniet ervan wanneer ik op een podium sta, of wanneer mensen me aanspreken na een optreden en zeggen dat ze geraakt worden door mijn liedjes.

Primeur

Na een drukke zomer met veel optredens focust Eveline Cannoot zich volledig op haar nieuwe singleDroog mijn tranen’. De zangeres zorgt voor een primeur, want het is de eerste keer dat ze de songtekst voor haar rekening nam. “Ik ben in een fase van mijn carrière gekomen dat ik het aandurf om niet alleen vrijuit te praten over mijn gevoelens, maar ze ook te verwoorden in songteksten. ‘Droog mijn tranen’ vertelt het aangrijpende verhaal van iemand te moeten missen. Die ‘iemand’ kan je zelf invullen, maar laat ons zeggen dat het liefdesgevoel sterk aanwezig is.” Productioneel kreeg succesproducer David Vervoort de creatieve vrijheid. Dat vertaalt zich in een fris arrangement waarbij hij gebruik heeft gemaakt van violen, contrabas, hoorn en nog een rits instrumenten. “Ik ben blij met de nieuwe sound die we gecreëerd hebben. ‘Droog mijn tranen’ klinkt voor mij, zoals ik het in gedachten had. Ik heb het liedje ondertussen al een paar keer gebracht tijdens mijn optredens en ik ben geschrokken van de positieve reacties. Het mooiste compliment is dat het liedje de mensen raakt. Iemand zei me: "Wat jij zingt, Eveline, dat is zo herkenbaar. Ik ben ook iemand verloren. Als ik je nieuwe single hoor, dan springen de tranen in mijn ogen. Zo mooi!

In afwachting van de aangrijpende videoclip – waar ze twee dagen non-stop heeft aan gewerkt – kan je nu al Eveline Cannoots nieuwe single ‘Droog nu mijn tranen’, digitaal aankopen (via iTunes) en streamen.

Wil je Eveline Cannoot dit najaar aan het werk zien, surf dan naar www.evelinecannoot.be, waar je haar actuele agenda kan terugvinden. Voor de fans: Eveline zal ook te gast zijn op enkele Kerstconcerten. In primeur mogen we al verklappen dat ze dit najaar ook een 4de kerstsingle zal uitbrengen met collega-zanger en MENT-presentator Filip D’Haeze.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over