De Epilepsie Liga, waar Jens Dendoncker ambassadeur van is, werkt samen met RSC Anderlecht RSCA en La Ligue francophone belge contre l’Epilepsie (LFBE) om Epilepsie onder de aandacht te brengen.

Enkele dagen geleden is de campagne “Epilepsie zet me niet buitenspel” gestart. Een samenwerking van RSC Anderlecht en haar Constant Vanden Stock Foundation met de twee Liga’s in België. Dit om actief deelnemen aan de Purple Day, de internationale sensibiliseringsdag tegen deze chronische ziekte. Epilepsie treft 1% van alle Belgen en 1 op de 10 personen heeft ooit wel eens een epileptische aanval.

Met de campagne “Epilepsie zet me niet buitenspel” wil de Constant Vanden Stock Foundation samen met haar partners eventuele misvattingen over epilepsie de wereld uit ‘trappen’. Een gebrek aan kennis over epilepsie zorgt nog al te vaak voor een slechte verstandhouding tussen de persoon met epilepsie en zijn omgeving en wordt zo een obstakel voor sociale integratie.

Net daarom heeft ook Jens een kort filmpje opgenomen waarin hij getuigt over leven met epilepsie. Dit filmpje kan je vanaf vrijdag 23/3 vinden op de online kanalen van de Epilepsie Liga en RSC Anderlecht.

Jens Dendoncker: "Zorgen dat epilepsie geen rem op het leven is, begint bij de taboes de wereld uit te helpen."

Prof. Boon (voorzitter Liga) "De Epilepsie Liga is blij dat Jens Dendoncker de rol van ambassadeur aanvaard heeft en hoopt dat zijn ambassadeurschap het taboe rond epilepsie helpt wegnemen en epilepsie openlijk bespreekbaar kan maken."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over