Twee maanden na de release van zijn debuut EP blijft Tamino verbazen. Zijn parcours was al verbluffend, en na België en Nederland is nu ook Engeland aan het bezwijken voor het 20-jarige supertalent.

Vorige week stelde The Independent Tamino voor aan haar lezers. De kwaliteitskrant lanceerde een akoestische versie van ‘Habibi’ in de rubriek ‘New Music To Listen To This Week’ en overlaadde hem met complimenten:

"I am in love with this man's voice. There's a richness and weight to it that seems steeped in the culture of his Egyptian heritage, a solemnness and intensity that belies his age, and an astonishing vocal range that goes from a sombre, deep moan to a deeply affecting falsetto cry. His lyrics, as well, have an old-world romance to them, yet the themes are as universal as they come."

Vandaag volgt Wonderland Magazine met de première van de video voor ‘Cigar’: Creepy and captivating, the video is almost impossible to take your eyes off of and wonderfully illustrates Tamino’s own exhilarating songwriting and creativity.'

Tamino’s 17-jarige broer Ramy regisseerde de video voor ‘Cigar’ met de hulp van Tamino zelf en van art director Athos Burez.

“ik loop al een jaar rond met dit concept van een dode die één nacht terug tot leven komt en dezelfde zonden begaat als tijdens zijn leven. Hij heeft nergens spijt van. Ik koos Ramy niet zozeer omdat hij mijn broer is maar vooral omdat ik wist dat hij de video het beste tot zijn recht kon laten komen met zijn talent, passie en aanpak. Hij kent me natuurlijk ook heel goed. Aan hem kan ik, beter dan aan eender wie, mijn ideeën uitleggen. Als kind creëerden we samen verhaaltjes en toneeltjes en het is leuk is dat we dat op een manier nog steeds doen.”

Dit weekend trapte Tamino op Genk on stage zijn drukke festivalzomer af. Vrijdag speelt hij met zijn band op Rock Werchter.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over