Gisteren onthulde MTV de genomineerden van de 2014 MTV EMA, de music awards show die ‘s werelds populairste artiesten van het afgelopen jaar in de verf zet en waarbij de grootste namen het uitvechten in een exclusieve battle. De populaire band uit Australië 5 Seconds Of Summer ziet zich in de ring geconfronteerd met de Britse oogappels One Direction. Zij zullen het tegen elkaar opnemen in de categorie Best Pop, maar ook hun fans vechten het uit op Twitter in de categorie Biggest Fans. De rivaliteit zet zich verder tussen Katy Perry en Taylor Swift in de categorieën Best Female en Best Look. Koninginnen van de Hip Hop scene Nicki Minaj en Iggy Azalea geven het beste van zichzelf in de categorieën Best HIp Hop en Best Look.

Katy Perry staat momenteel op kop met nominaties in maar liefst zeven categorieën, Ariana Grande zit haar echter op de voet met zo’n 6 nominaties. Pharell Williams en 5 Seconds of Summer mogen zich dan weer gelukkig prijzen met zo’n 5 nominaties. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith en Kiesza zijn in de running voor 4 awards. Om de genomineerden in elke categorie te ontdekken, neem een kijkje op de site mtvema.com.

Genomineerden in de categorie Biggest Fans zijn vandaag ook bekend gemaakt. Fangroepen kregen de kans om voor hun favoriete artiesten via Twitter en Instagram te stemmen via de hashtag #EMABiggestFans samen met de naam van hun favoriete artiest.

Voorbeelden van de officiële hashtags vind je hieronder terug

  • #EMABiggestFans1D
  • #EMABiggestFans5SOS
  • #EMABiggestFansJustinBieber
  • #EMABiggestFansNickiMinaj
  • #EMABiggestFansArianaGrande

De stemming voor de 2014 MTV EMA is nu geopend voor alle categorieën op mtvema.com, inclusief de categorie Best Belgian Act, waarbij wild card genomineerde The Oddword alvast is gekozen via de fanstemming. Hij zal in de volgende ronde moeten opnemen tegen Dimitri Vegas & Like Mike, Stromae, Netsky & Triggerfinger. Deze fanstemming heeft in totaal maar liefst 19 miljoen stemmen vanover heel de wereld weten te verzamelen. Meer digitale acties zullen ondernomen worden tijdens de MTV EMA 2014 campagne.

De stemming sluit op 8 november 2014 om middernacht.

De MTV EMA 2014 zal live worden uitgezonden vanuit The Hydro in Glasgow op zondag, 9 november omstreeks 21u00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: