Peter Minnebo

Vrijdag 19 december werd in Brasserie Den Artist te Antwerpen-Zuid ‘ Piaf de Musical’ voorgesteld voor de pers . De locatie was gehuld in een nostalgische kader met authenticiteit, verse croissants en accordeonmuziek. Een nieuwe productie van Music Hall trouwens, welke een jubileumjaar ingaat in 2015.

Edith Piaf, die kleine zingende mus, zou volgend jaar 100 jaar geworden zijn, indien ze niet vroegtijdig gestorven was in 1963 na een kort maar turbulent leven. Zij was de verpersoonlijking van een leven vol seks, drugs, en rock’-n-roll avant la lettre op een moment dat figuren als Jim Morrison en Jimmy Hendrix nog gepamperd werden.

Albert Verlinde produceerde 15 jaar geleden reeds de Nederlandse versie van Piaf, met Liesbeth List in de hoofdrol, een succes dat in 2008 werd hernomen. Deze Nederlandse versie was de eerste die uitging van een ”real story telling”. Andere versies waaronder de Engelse met Elaine Page, gingen meer uit van de typische songs. Volgens producer Geert Allaert, zal de Vlaamse versie zeer sterk aanleunen bij de Nederlandse versie. Piaf wordt neergezet als een bitch, een monster naar buitenuit, en vanbinnen net een gekwetst vogeltje.

In den Artist werd de mistige sluier opgelicht van wie hier in Vlaanderen de hoofdrol zal vertolken. Els De Schepper, de juiste dame op het juiste moment, met een roemrijk acteer- en zangtalent. Els heeft tevens de geknipte leeftijd om zowel de jongere als de oudere Piaf te spelen. Ze is een sterke persoonlijkheid, en hiermee staat of valt een productie als een kaartenhuisje in elkaar.

“Als het gaat over een leven getekend door seks,drugs en rock ’n roll, ja…..”, aldus Els. Els zong dit jaar op de begrafenis van haar vader, ”Non je ne regrette rien”, een nummer dat haar vader gevraagd had te zingen. De versie op de persvoorstelling werd dan ook sterk en doordrongen gebracht.

Piaf de Musical, gaat op 11 oktober 2015 in première in de Capitole te Gent en komt daarna naar de Stadsschouwburg te Antwerpen .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Piaf de Musical
Datum: 
Vanaf 11 oktober 2015
Locatie: 
Capitole, gent & Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

Meer over