Op een verlaten golfterrein nabij Barcelona organiseren 2 Belgische vrienden het allereerste volledig Belgisch gekleurde zomerfestival met 95 Belgische artiesten waaronder Bazart, GOOSE, Black Box Revelation, Woodie Smalls, ... voor 5000 Belgische festivalgangers. Hiervoor wordt een tijdelijke Belgische kolonie opgericht in Spanje. The Village.

Van 10 tot 16 september gaat deze zomer aan een strand bij de Middellandse Zee niet ver van Barcelona het allereerste volledig Belgisch gekleurde festival door in het buitenland.

Een week lang zal een klein dorpje bij Barcelona getransformeerd worden in een kortstondige Belgische kolonie. De organisatie bereidt zich voor op 5000 Belgische festivalgangers die meer dan 1000 km zullen reizen om deze primeur mee te maken.

Artiesten

Op de drie verschillende podia – Er is een live stage, beach stage en zelfs een zwembadstage te vinden ter plekke – zal er een mix te zien zijn van enkele gevestigde waarden in de Belgische muziekwereld zoals Bazart, Goose, Black Box Revelation, Murdock en Woodie Smalls, maar zal er ook ruimte gegeven worden aan enkele opkomende talenten zoals Equal Idiots, (winnaars van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel), Curtis Alto, .... In totaal zullen er over de hele week 95 uitsluitend Belgische muzikanten en artiesten optreden.

Transformatie van het dorp

Om de 5000 Belgen zich thuis te laten voelen op meer dan 1000 km van huis neemt de organisatie enkele drastische maatregelen. Zo zal een volledig tijdelijk gemeentehuis opgetrokken worden in een houten constructie, zal er een kerk van 75m² opgestald staan en is er een volledig nieuwe Food Street met Belgische en internationale specialiteiten een hele week lang. Er zal tijdelijk ook een Belg burgemeester worden van deze Belgische enclave in het buitenland.

Om alle mensen te logeren is er een volledige campsite afgehuurd alsook één van de grootste hotels van de Costa Brava. Het festival zelf zal doorgaan deels op het strand en deels op een verlaten golfterrein.

Waarom in het buitenland?

Het festival zal doorgaan van 10 to 16 september en deze periode staat niet meteen gekenmerkt voor stabiel zomerweer in onze contreien. Nabij Barcelona is het echter meestal rond de 30°C warm en valt er nauwelijks een spatje regen. Bovendien zullen de festivalgangers in de vroege voormiddag en namiddag kunnen genieten van heel wat strandactiviteiten die deze week zullen doorgaan.

Historiek

Het festival wordt georganiseerd door Route du Soleil. 7 jaar geleden besloten 2 boezemvrienden (Charles Van den Bossche en Simon Vandeweghe) om een liftwedstrijd naar Barcelona op te starten. Dit werd een groot succes, maar al gauw zagen ze in dat het muzikaal en feestelijk element gecombineerd met een reis naar het buitenland nog meer aansloegen dan het avontuur. Voorlopig zit het dorp al iets meer dan voor de helft vol (2500 personen ingeschreven).

Logistieke uitdaging

Het blijft uiteraard een logistieke uitdaging van jewelste om het geheel rond te krijgen. Zo moeten in de eerste plaats alle artiesten incl. hun materiaal helemaal tot in Spanje raken en moeten er ook uitzonderlijk veel mensen op korte tijd tot hier raken. Er werden reeds 40 bussen gecharterd en er zijn besprekingen met SN Brussels Airlines om een party flight in te lassen naar Barcelona.

Alle informatie over het festival is te vinden op volgende link. www.routedusoleil.org

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over