Coen Swijnenberg en Sander Lantinga spreken stemmen in van komisch mieren duo

Deze week zijn de eerste stemmen ingesproken voor de Nederlandse versie van de allereerste Maya de Bij film ‘Maya - Eerste Vlucht’. Niemand minder dan de 3FM radio dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga lenen hun stemmen aan het stuntelige, maar komische mieren duo Freddy en Eddy. Ondanks de goede bedoelingen van Freddy en Eddy baren hun gekke capriolen de Commandant der mieren en zijn troepen grote zorgen. Als het mieren duo op reddingsmissie wordt gestuurd, levert dat hilarische momenten op. “Het is voor ons oprecht een droom die uit komt om twee van de stemmen voor de film van Maya in te spreken. Zeker als het een animatieserie uit je jeugd betreft”, aldus Coen en Sander. De afgelopen jaren zijn binnen de Studio 100 Groep kosten noch moeite gespaard om van ‘Maya - Eerste Vlucht’ een kwalitatief zeer hoogstaande animatiefilm te maken. Eerder deze maand kondigde Studio 100 al aan dat ‘Maya The Bee - Movie’, de internationale titel van het filmdebuut van Maya de Bij, wereldwijd in meer dan 100 landen zal worden uitgebracht. De 3D-bioscoopfilm ‘Maya - Eerste Vlucht’ is vanaf woensdag 8 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het verhaal

Voor het nieuwsgierige bijtje Maya is het niet altijd makkelijk zich aan de regels van de bijenkorf te houden. Eén van die regels is om de horzels die buiten de korf leven nooit te vertrouwen. Wanneer de koninginnengelei - levensnoodzakelijk voor de koningin van de bijenkorf - wordt gestolen, verdenkt men meteen de horzels. Maya wordt er zelfs van beschuldigd ook in het complot te zitten! Niemand gelooft in haar onschuld, behalve haar beste vriend Willy. De avontuurlijke en nieuwsgierige Maya ontvlucht de bijenkorf en gaat samen met Willy op onderzoek uit. Na een lange en spannende tocht ontdekken Maya en Willy wat er echt aan de hand is. Maar zullen ze nog op tijd zijn om de koningin te redden?

‘Maya the Bee - Movie’ is een Duits-Australische productie van Studio 100 Media en Buzz Studio’s (een onderdeel van Flying Bark Productions, de Australische animatiestudio van de Studio 100 Groep) in coproductie met ZDF. De distributie van de film in Nederland ligt bij Independent Films.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: