Meer dans 125.000 verkochte passen, 1 Day Passen die uitgeput waren op de eerste dag, 10 Days Passen die uitverkocht waren op dag 5, meerdere concerten die sold out waren, een buitengewone en gezellige sfeer tot de allerlaatste dag...

Het Brussels Summer Festival is ontegensprekelijk een van de belangrijkste culturele evenementen die in de Europese hoofdstad georganiseerd worden. Het festival is DE populaire, multiculurele en feestelijke ontmoetingsplaats die steeds meer aanhang krijgt in België en het buitenland.

Ook dit jaar was de programmatie top : Texas, Suede, Patti Smith, Arsenal, IAM, M, James Arthur, Front 242, Dr Lektroluv, Channel Zero, Patrice, Axelle Red, Ayo, Dub Inc, Stephan Bodzin, Renan Luce, Noa Moon, MLCD, La Chiva Gantiva, Sergent Garcia, Antoine Chance … en vele anderen voor een totaal van om en bij de 100 concerten ! Een impressionante affiche voor dit 10 dagen durende festival, een van de weinige in Europe dat in het centrum van een hoofdstad georganiseerd wordt.

Vier uitzonderlijk avonden op het Paleizenplein hebben samen meer dan 56.000 festivalgangers op de been gebracht en allemaal waren ze bijna uitverkocht. 2 Base Electrocity avonden werden opgezet op de Kunstberg, goed voor meer dan 15.000 electrofans.

Ditzelfde podium, dat steeds meer geapprecieerd wordt, ontving eveneens thema avonden, alsook concerten in zeer uiteenlopende genres en elke keer opnieuw liep het vol.

Het Brussels Summer Festival heeft steeds ontluikend talent willen ontdekken en waren bij de eersten die artiesten verwelkomden die later grote carrières uitbouwden (Puggy, Selah Sue, Skip The Use, Pony Pony Run Run, Christina and The Queens …).

Dit jaar heeft de wondermooie Magic Mirrors zaal naast reeds gevestigde waarden (Rey Cabrera, Antoine Chance, Deportivo, Sirius Plan, The Bollock Brothers,…), een podium geboden aan zeer mooie ontdekkingen : Lewis Watson, Mathilde Renault, Catfish, As Animal, The Spector, Typh Barrow, Pendentif, Wrangler (ex-Cabaret Voltaire), Cleo, Kennedy’s Bridge, Leaf House… Dit podium was vaak sold out.

Het BIP, dat de ontmoetingsplaats geworden is voor after parties op electro beats, heeft zo goed als elke BSF avond uitverkocht afgesloten.

De ‘Much More’, in samenwerking met culturele en/of feestelijke partners die actief zijn in de Stad Brussel, hebben eens te meer bijgedragen om dit festival uniek te maken ! De kortingen die aangeboden worden aan de houders van een 10 Days Pass waren zeer succesvol.

Classissimo stelde dit jaar 6 dagen klassieke muziek voor in het prestigieuze kader van BOZAR. De bezoekers waren talrijk en de kwaliteit van de concerten was top.

Een enthousiast en talrijk publiek (soms geduldig en tolerant !), gelukkige artiesten, gemotiveerde teams : de organisatoren van het Brussels Summer Festival kunnen zich enkel verheugen over het steeds groter wordende succes en zullen de weg verder zetten naar een steeds kwalitatiever festival.

Afspraak volgend jaar van 14 tot 23 augustus 2015 !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: