In 'Koppen' op donderdag 18 december registreert Tim Verheyden in de reportage 'Achter De 16' enkele dagen de werkzaamheden van premier Charles Michel. Michel maakt woelige tijden mee tijdens de grootste sociale acties in ons land sinds jaren. Koppen volgt hem ook tijdens zijn bezoek aan de Duitse Bondskanselier Merkel en Paus Franciscus in Straatsburg. Ook wanneer hij Bart De Wever voor het eerst terugziet na de regeringsonderhandelingen, tijdens zijn maidenspeech in Antwerpen, zijn we erbij. De Wever ontkent de schoonmoeder van deze regering te zijn. Michel: "Ik zou dat nooit aanvaarden." De premier praat in zijn eerste lange televisie-interview over de sociale onrust: "Mijn voorganger Elio di Rupo die mee gaat betogen? Het water is diep!" En over de moeilijke dagen in zijn privéleven de voorbije week: "Dat helpt om de politieke spelletjes te relativeren…"

En verder in 'Koppen' op donderdag 18 december:

Late Liefde

Ze vinden het vreselijk als je hen oudjes noemt. Want ze zijn actiever dan ooit. Ook in de liefde: het aantal senioren dat in het huwelijksbootje stapt, is de afgelopen tien jaar fors gestegen. 80-plussers vinden elkaar in het woonzorgcentrum. Maar wat met intimiteit? Is hen wat privacy gegund? Een dubbel bed? Een niet-storen-bordje?

Eén ding is duidelijk: het verlangen naar liefde en seks gaat nooit voorbij. Albert (77): "Ik verlang nog naar seksualiteit. Er zijn veel jonge mensen die dat vies vinden: oude mensen, dat mag niet meer. Gelijk dat wij niet meer meetellen."

En André (82), 59 jaar getrouwd met Johanna (86): "De gevoelens nu zijn veel zoeter en genotvoller. Ik noem het knuffelseks." Annemie Glorieux is zorgverlener bij Familiehulp: "Over seksualiteit, ge kunt daar niet veel concrete antwoorden op geven. Een vorming zou wel helpen. Want een man die vraagt: mijn vrouw wil mij niet meer. Ze zegt draai u om en slaapt. Wat moet ik daarmee?" "Seksualiteit blijft een moeilijk bespreekbaar thema," bevestigt Miek Scheepers van Aditi vzw. "Zorgverleners weten het vaak niet: mag ik een gesprek beginnen over seksualiteit? Mag ik mijn grenzen stellen? Mag ik iemand knuffelen? Mag ik iemand aanraken? Daar hebben verzorgenden naar mijn aanvoelen ook vaak steun voor nodig van ja: hoe doe je dit nu?"

Klotejaar

Thomas Van der Plaetsen, één van de grootste talenten van de Belgische atletiek, zal 2014 nooit vergeten. In maart is hij een held als hij brons wint op het WK atletiek in Polen. Een half jaar later is hij plots een dopingzondaar nadat de pers lucht krijgt van een positieve dopingtest.

"Je zit met het probleem: ik weet dat ik dit niet gedaan heb, maar het zat wél in mijn urine. Hoe ga ik ooit bewijzen dat ik dat niet gedaan heb?"

De werkelijke verklaring voor het afwijkend urinestaal is geen doping, wel teelbalkanker. Intussen heeft Thomas een operatie en een chemokuur achter de rug en is hij opnieuw aan het trainen. Speciaal voor Koppen blikt hij terug op het meest bewogen jaar van zijn leven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over