Katrien Demeester

Een decennia geleden zag ik Gabriël rios het laatst aan het werk. Zoals zovelen volledig verknocht aan ‘Broad Daylight’. Het feit dat ik me het concert nog herinner zegt veel. Het was goed, heel goed. Ik was dan ook heel nieuwsgierig of ik opnieuw van mijn sokkel geblazen zou worden in Openluchttheater Rivierenhof op toch wel een koude zomeravond.

Daar is Eefje De visser alvast niet in geslaagd. Maakt dit dan een slechte beurt voor deze Nederlandse groep? Absoluut niet. Eefje De Visser brengt mooie Nederlandstalige nummers met een fijne beat. Nummers die zeer goed in elkaar zitten en schommelen tussen ‘dromerig’ en ‘strakke dansplaat’. Aan de kwaliteit van de muziek dus zeker geen twijfel. Het zelfvertrouwen op het podium was wel soms zoek. Door de aarzelende bindteksten van Eefje die de stiltes tussen de nummers niet kon opvangen verdween de flow. Bij het inzetten van de muziek, verdween deze aarzeling volledig en het publiek kon de enthousiaste danspasjes van Eefje zeker waarderen.

Een gitaar en zijn stem. Meer had Gabriël niet nodig om zijn belofte, met zijn muziek het een aantal graden warmer te maken, waar te maken. Vanaf de eerste noot verstomde het geroezemoes en hing iedereen aan zijn lippen. En aan die lippen zijn we met zijn allen blijven hangen tot het einde. Liedjes kwamen vlot elkaar na elkaar. ‘Broad Daylight’ kregen we verrassend genoeg vroeg in de show. Dit zo gezegd zijnde om de kou te verdrijven. Hoewel het me zou verbazen dat in deze perfect in elkaar geboxte show op het laatste ogenblik een wijziging is gebeurd. Is dit toch het geval. Een dikke chapeau.

Naast een schitterend muzikant, zou Gabriël het zeker niet slecht doen als comedian. De man is gewoon geestig en schud de grappen uit zijn mouw. Tussen de nummers improviseert hij er op los. Zijn contrabassist zelfs tot ‘The tall man’ dopend of honderduit vertellen over zijn droom om ooit samen door de lucht te vliegen op een draak met Daeneryns Targaryen uit Game of Thrones. Het moet gezegd worden. Gabriël bootst perfect een draak na.

Graag neem ik even de tijd om de techniekers te feliciteren. Het geluid was in iedere hoekje van het Openluchttheater even goed. En de belicht. Wel….wauw! Een mooie en perfect getimede belichting die de emotie van de nummers enkel versterkt. Menig maal hoorde ik een uitdrukking van verbazing rond me. Anderhalf uur werd de kou (toch een beetje) verdreven uit het Openluchttheater. Gabriël trakteerde op een adembenemend concert en loste alle verwachtingen meer dan in. Iedereen aanwezig zal dit beamen. Dit wordt nog dagen nagenieten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gabriël Rios
Datum: 
10/08/2016
Locatie: 
Openluchttheater Rivierenhof