A.s. zaterdag (4 oktober) organiseert Stichting Popmuziek Limburg (SPL) voor de zesde keer popmuziekfestival DVERS! Overdag wordt Poppodium Volt de ‘place to be’. In het Sittardse poppodium vindt tussen 12.00 en 18.00 uur de Limburgse Muzikantendag plaats. Het is de plek om meer te weten te komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. ‘s Avonds is het tijd voor het grootste showcasefestival van Zuid Nederland. DVERS presenteert dan met trots 75 diverse, talentvolle acts afkomstig uit Nederlands- en Belgisch Limburg. Verdeeld over 17 binnen- en buitenlocaties in de binnenstad van Sittard en in poppodium Volt zullen al deze acts stuk voor stuk schitteren op het podium. Daarmee laat DVERS zien dat Limburg bruist van het poptalent! Tickets voor de Muzikantendag zijn nog steeds verkrijgbaar en kosten € 10,- in de voorverkoop. Het showcasefestival op zaterdagavond is gratis toegankelijk. Zie www.dvers.nl voor meer informatie.

Een Muzikantendag die je niet mag missen!

Tjeerd Bomhof (Voisct, Dazzled Kid), Anneke van Giersbergen (Agua de Annique), Torre Florim (De Staat), Bertus Borgers (Herman Brood, Raymond van het Groenewoud), Tijs van Liemt (3FM), Jasper van Vught (OOR Magazine), Jan Smeets (Pinkpop), zo’n beetje alle programmeurs van de grootste Limburgse poppodia en festivals en nog vele, vele anderen…. komen naar de Limburgse muzikantendag in Sittard! Deze mensen staan klaar voor muzikanten om feedback te geven op hun demo, handige tips en advies te geven over het muzikantenbestaan en de muziekbizz, te vertellen over hun songwritingproces en de ups en downs van hun carrière. Kortom: een zeer diverse dag waarin profs en gevestigde artiesten een kijkje geven in hun wereld en de perfecte gelegenheid om te netwerken en je muziek te pluggen.

Het unieke vijf-uur-met-project tijdens DVERS met muzikanten uit Limburg in de hoofdrol

Tijdens DVERS vindt ook weer het ‘5 uur met’ project plaats. Een side-project van DVERS waar het draait om creativiteit, ontmoeting en vooral het maken van muziek! Er zijn vijf gloednieuwe bandteams samengesteld door de organisatie van DVERS. Elk bandteam bestaat uit onafhankelijke, zeer talentvolle muzikanten afkomstig uit reeds bestaande bands uit de provincie. Een sneak preview van een aantal deelnemers: Lotte Walda, Kennedy Jo, Ray Groothuis (The Blackwater Experience), Jules Fransman (Sunday Zombies and the Brain) en Luc Dielemans (A Nameless Band Called Funk)! Na een ontmoeting en kennismaking met de nieuwe leden uit het bandteam, krijgen de teams 5 uur de tijd om een nieuwe set in elkaar te zetten. ’s Avonds, tijdens het showcasefestival van DVERS, zullen deze vijf bands op de Markt in Sittard een show geven van 20 minuten. Een uniek project, waar de meest veelbelovende songs uit voortkomen.

Het showcasefestival van DVERS presenteert het talent uit de provincie Limburg

Zaterdagavond wordt de binnenstad van Sittard omgetoverd tot een popmuziekparadijs! Vanaf 20.00 uur is het tijd voor hét showcasefestival van Zuid Nederland. Vijfenzeventig talentvolle acts afkomstig uit de hele provincie Limburg en Belgisch Limburg spelen verdeeld over 17 podia in de binnenstad van Sittard en in Poppodium Volt. Alle genres uit de popmuziek passeren de revue: van metal tot gevoelige singer-songwriters, van blues tot punk, van hiphop tot dancemuziek: DVERS staat letterlijk voor diversiteit. DVERS is voor muzikanten uit Limburg het moment om zich te laten zien. Voor programmeurs, boekers en muziekliefhebbers is het de gelegenheid om nieuw talent te spotten. De stad ademt op 4 oktober dus alleen maar popmuziek! Enkele talentvolle acts die de popmuziek uit Limburg zullen vertegenwoordigen tijdens het showcasefestival zijn: Afterpartees, The Last Indian Summer, Les Djinns, De Cultuurbarbaren, Lesoir, Fey, The Whims of the Great Magnet, Bo Venbrucx, The Last Baron, Secluded, The Prospects (BE), Zusjes de Bie en vele, vele anderen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over