Grootste blikvangers zijn Snoop Dogg, KAYTRANADA, Pusha T, Seth Troxler, Squarepusher, Sub Focus dj set feat. ID, Dub Fx, Fritz Kalkbrenner live, Nneka, …

Met een ontelbaar aantal hits onder de arm komt de charismatische West Coast rapper Snoop Dogg voor het eerst naar de plaine de la Machine à Feu in Dour. Als levende legende en man die sneller van persoonlijkheid wisselt dan van hoofddeksel wordt hij ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het festival dit jaar. Ook Pusha T, Rejjie Snow, GUTS live band en La Smala, zowel solo als met de supergroep A Notre Tour, zijn dit jaar voer voor hiphopfans.

De Canadese tovenaar van de housy R’n’B KAYTRANADA en de geweldige Squarepusher prijken dan weer in de elektro line-up van dit jaar, net zoals Seth Troxler, Fritz Kalkbrenner live, Adam Beyer, Robert Hood, Clouds en Worakls.

In de afdeling drum’n’bass vinden we Roni Size die live zijn ding komt doen met Reprazent. Ook Sub Focus dj set feat. ID, Andy C, Dirtyphonics, Ed Rush & Optical en S.P.Y. feat. MC LowQui zullen van de partij zijn. Liefhebbers van trap/future beats wrijven zich vast in de handen met de komst van Snakehips en Tropkillaz.

Iets zachter en groovy zal het er aan toe gaan met Nneka, terwijl Dub FX voor het nodige feestgedruis zal zorgen. Zij delen de affiche met Floating Points, LTGL, Den Sorte Skole en Al’Tarba & DJ Nix’on. Dour blijft ook niet doof voor nieuwe stromingen in de wereldmuziek: Acid Arab komt dit jaar live spelen, maar ook Meridian Brothers, Orlando Julius & Heliocentrics en The Ex and Fendika hebben hun komst bevestigd.

Rockliefhebbers mogen zich verheugen op shows van The Bohicas, BRNS, Laetitia Sheriff, Jessica93, It It Anita en Alaska Gold Rush.

De lijst wordt langer… maar toch zitten we nog niet aan de helft! Houd ogen open en oren gespitst: de komende dagen mag je van ons nog namen verwachten voor het hardcore en metalpodium én voor het dub en reggaeprogramma.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour Festival
Datum: 
15, 16, 17, 18 en 19 juli 2015
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over