Sinds het overweldigende radiosucces van 'Home' is Dotan Harpenau – simpelweg Dotan – niet meer uit de ether weg te slaan. De in Jeruzalem geboren Nederlandse singer-songwriter timmert al sinds 2009 aan de weg, en bracht in 2010 al zijn eerste langspeler uit, getiteld 'Dream Parade'.

Met die plaat oogstte Dotan al succes van thuisland Nederland tot in Israel, maar het was met zijn tweede album, '7 Layers', dat de jonge singer-songwriter zijn definitieve doorbraak helemaal wist te forceren. In een poging zijn plankenkoorts te overwinnen, plaatste hij een oproep op zijn Facebookpagina. Wat volgde waren ruim honderd (!) soloconcerten in de woonkamers van willekeurige vreemden, in kleine appartementjes, woonboten, boerderijen en kastelen. Deze unieke ervaringen inspireerden Dotan tot het schrijven van de twaalf tracks die samen '7 Layers' vormen en tot op vandaag hoge toppen scheren in binnen- en buitenland.

Vandaag is Dotan de woonkamer ontgroeid, en is het tijd om zijn muziek naar grotere podia te brengen, daarin bijgestaan door een zeskoppige liveband en een resem instrumenten. Na een eerste Belgische doortocht vorige maand in de Ancienne Belgique (club), wordt nu ook Antwerpen getrakteerd op een bezoek van het populaire Nederlandse toptalent! Dotan tekent op 5 maart 2015 present in TRIX, voor een prachtig concert met meerdere kippenvelmomentjes.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dotan
Datum: 
Donderdag 5 maart 2015
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over