Ze staat al meer dan 30 jaar op het podium, maar Doro Pesch is nog altijd haar titel van “the Queen of Metal” waardig. Het voorbij jaar vierde ze haar 30-jarig jubileum met een heuse tournee, die eindigde bij ons in België vorige vrijdag in Biebob in Vosselaar. Ze stond ook al op het podium van de laatste editie van Graspop Metal Meeting, maar een eigen concert hier in België kon niet uitblijven. Het concert was wel nog in de laatste week verhuisd van Trix naar Biebob, maar dat kon de pret niet bederven. Haar fans kwamen ook hier bij ons van alle kanten van Europa: Belgen, Nederlanders, Engelsen, Duitsers en zelfs Spanjaarden kwamen voor dat laatste concert van haar “Strong And Proud – Anniversary” Tour naar Biebob in Vosselaar afgezakt.

Doro komt uit het Duitse Düsseldorf en begon haar carrière als zangeres van Warlock, waarmee ze naam en faam maakte in de metal wereld die toen vooral uit mannen bestond. Door er dus na 30jaar nog altijd bij te horen, bewijst ze dat ze een straffe madam is. Sinds eind jaren ’80 treedt ze onder haar eigen naam op. Doro staat nog steeds voor die ‘old school’ Heavy Metal en bij de huidige jongere generatie lijkt dat niet altijd meer te scoren, maar dat neemt niet weg dat ze samen met haar band er altijd een heus metalfeestje van maakt. Weliswaar voor een wat ouder publiek, maar daarom geen minder uitbundig publiek, integendeel, vele wilden maar al te graag hun metal queen een hand geven wat soms tot een trek- en duwspel leidde.

Tijdens dit jubileum concert bracht Doro een groot aantal van haar bekendste hits. Opener werd ‘I Rule The Ruins’ en tijdens het meer dan 2u durende optreden passeerden nog ‘Raise Your Fist’, ‘Burning The Witches’ en ‘Metal Tango’. Stevig metal, maar ook rustiger nummers als ‘Herzblut’ en ‘Fur Immer’ werden niet vergeten. Dat laatste was deze keer vooral opgedragen aan haar trouwe fans die haar nog altijd blijven steunen. Tijdens ‘Out Of Control’ kregen we een heuse drumsolo van drummer Johnny Dee te horen, die man weet er wat lappen op te geven. Bassist Nick Douglas werkt al het langs samen met Doro, maar je kan zien dat de hele band met heel veel plezier en liefde smaen op dat podium staat. De energie druipt er letterlijk en figuurlijk af, zeker als we een interactie krijgen, een ware gitaardialoog, tussen gitaristen Luca Princiotta en Bas Maas bij de intro van ‘Unholy Love’.

Alhoewel er in Biebob een deadline is om te stoppen met spelen om 23u en dat sterk genaderd was met de meezinger ‘All We Are’, mocht Doro nog even doorgaan en gaf ze haar fans de kans om te laten horen wat zij nog op hun verlanglijst hadden staan. Zo kregen we nog ‘Love me in Black’ en ‘Evil’ op aanvraag. Wie Doro ondertussen een beetje kent, weet dat het niet nodig is om snel de zaal uit te lopen, want zij blijft nog altijd vrij lange tijd beschikbaar voor haar fans. Platen, foto’s, jeansvesten, alles wat de fans maar willen wordt gesigneerd en Doro blijft dat doen met een lach. Zij is veruit de vriendelijkste zangeres die ik in eender welk genre al heb mogen aanschouwen! Haar laatste concert werd een mooie afsluiter van een geslaagde jubileum tournee.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over