Klaar voor een hyperkinetische raveparty met een vuilgebekt koppel en een gezonde portie humor? Die Antwoord bestormt de Antwerpse Lotto Arena op zaterdag 24 januari 2015!

De satirische rap/rave/technogroep van Zuid-Afrikaanse origine ziet het levenslicht in 2008. Bestaande uit het echtpaar Ninja (Watkin Tudor Jones) en Yo-Landi Vi$$er (Anri du Toit), en DJ Hi-Tek verwerft de band wereldwijde roem met hun eigenzinnige muziek en opvallende en agressieve videoclips. Scoren doen ze al meteen met hun debuut '$O$' (2009), dat overigens volledig gratis gedownload kon worden op hun website, en hun allereerste live concerten. Waanzinnige shows waarin Yo-Landi het publiek ophitst, terwijl Ninja rapt en danst, en waarin de songs minstens even straf zijn als de gimmick. Maar het hek is pas echt van de dam wanneer de clip bij het nummer "Enter The Ninja" een viraal fenomeen wordt en letterlijk miljoenen mensen lokt naar hun website. Het is snel duidelijk dat de groep uit Kaapstad een gouden formule voor succes in handen heeft. Verdergaand op datzelfde elan, legt het Die Antwoord geen windeieren. In 2010 staan ze voor het eerst op Pukkelpop en in 2012 doen ze het nog eens over op Rock Werchter. En of iedereen het erover eens was: ze leverden een even krankzinnige als legendarische show af.

  • "Die Antwoord, die Zuid-Afrikaanse gangsterrappers die het liefst van al zingen over naaien, neuken en fokken. Ze mógen het, want als er één ding is dat ze kunnen, dan is het wel knallen." (Humo)
  • "Die Antwoord bouwde een onvervalst feestje in de Marquee. De opgezweepte massa at uit de hand van MC's Ninja en Yo-Landi Vi$$er, en sprong zich te pletter op de trashy beats van deze Zuid-Afrikaanse posse." (De Morgen)

In de zomer van dit jaar bracht Die Antwoord een derde langspeler 'Donker Mag' op de markt. Ze kwamen de plaat live voorstellen op de wei van Pukkelpop en plannen nu ook een eigen Belgisch concert. De Lotto Arena verwelkomt de Zuid-Afrikanen op zaterdag 24 januari 2015. Tickets hiervoor zijn beschikbaar vanaf donderdag 30 oktober om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Die Antwoord
Datum: 
Zaterdag 24 januari 2015
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over