Afgelopen weekend ontvingen regisseur Erik Van Looy en hoofdrolspeler Koen De Bouw de Diamanten Award uit handen van Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van FilmFestival Oostende. De Premier heeft immers de kaap van de 400.000 bezoekers overschreden.

Hiermee is De Premier de beste Vlaamse film van 2016. Gezien de film het nog steeds uitstekend doet in de bioscopen, zal de thriller in de loop van januari de top 20 van best scorende Vlaamse films aller tijden induiken. De film staat nu al 11 weken onafgebroken in de top 10 van de nationale bezoekersaantallen.

De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds.

In De Premier wordt de Belgische eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

De Premier is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films en wordt ondersteund door het VAF Filmfonds, ScreenFlanders, Screen.Brussels, the Netherlands Film Production Incentive, VIER, het Stap Programma van Telenet en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film sinds 26 oktober in de bioscopen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over