‘De Nouvelles Chaussettes’ is de eerste single uit Derek's nieuwe full album ‘Le Sel de l’été’ dat zal uitkomen op 29 januari.

Bij het kiezen van een pakje voor onder de kerstboom voor iemand uit de familie- of vriendenkring, laat de vindingrijkheid sommige mensen wel eens in de steek. Iedereen van ons heeft wel eens een pakje opengedaan waarin een nieuw paar sokken zat, en zal dan gedacht hebben : ‘Oh neen, niet opnieuw zo’n saai cadeautje, kousen!’.

Zo ging dat niet bij Derek, want voor hem kan je geen beter cadeautje verzinnen, hij is verzot op het voor het eerst aantrekken van nieuwe sokken….Ontdek de rest van het verhaal in 'De Nouvelles Chaussettes’, beluister de single hier.

Na vijf cd’s in het Nederlands opent Derek straks weer een magnumfles met veertien nieuwe Franse chansons: ‘Le Sel de l’été’, zijn 21ste album in de rij. Een volwassen muzikant is Derek dus ondertussen wel.

De vorige Franstalige platen dateren van 1999 (‘Cabaret Sauvignon’) en 2008 (‘Ça Va Mon Ami’) en je kan stellen dat ‘Le Sel de l’été’ daarvan een gerijpt verlengstuk is, een volwaardig menu met veel variatie dat het repertoire van Derek opvallend verrijkt.

Derek live

  • 29/01/16: La Petite Fabriek, Froyennes (Doornik)
  • 13/02/16 : Bij De Vieze Gasten, Gent
  • 19/02/16: Listwaar, Oud-Heverlee
  • 26/02/16 : Galerie CCLXXXVII, Ieper
  • 16/04/16 : Concertzaal Trefpunt, Gent
  • 23/04/16: Monk, St.Katelijnestraat 42, Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over