De tweejaarlijkse Biënnale Interieur strijkt voor de 24e keer neer in Kortrijk. Voorzitter Lowie Vermeersch nodigde Goose uit om een visuele interpretatie te creëren van hun muziek. Goose nam de uitdaging meteen aan en zal deze tijdens de Biënnale Interieur 2014 aan een select publiek voorstellen. Joseph Grima - curator Biënnale Interieur 2014 - schoof voor deze Biënnale een sterke stelling naar voor: “The Home Does Not Exist”. Hiermee doet hij de vraag rijzen of de manier waarop we onze huizen inrichten de juiste is.

ickael Karkousse (GOOSE): “Op die noot zijn we verder gaan denken over onze habitat: het podium. Decennia lang staat de artiest afgescheiden van zijn publiek. We vroegen ons af of deze vorm nog de meest aangewezen is.”

Bij de klassieke vorm van een optreden wordt het publiek overdonderd door een licht- en klankspektakel, waardoor het moeilijk focussen is op één enkele individu. In tegenstelling hiervan spoort deze installatie aan om dichter te komen bij de muzikant zijn leefwereld. Geen meters brede barrière tussen podium en publiek en geen andere bandleden om achter te schuilen. Het is een performance waarbij de vaste conventies van een optreden worden doorbroken binnen een multimediale installatie.

De vier bandleden worden fysiek over vier verdiepingen van elkaar gescheiden terwijl ze een uniek stuk muziek spelen, op maat van de performance. Op ieder verdiep hoor je een mix van de vier verdiepingen samen.

Naast de fysieke aanwezigheid van de artiest zie je uitvergrotingen van emoties, waar ze voor de realisatie hiervan een unieke samenwerking zijn aangegaan. Zoals GOOSE recentelijk tweette “Teaming up with some extraordinary talented artists for #DeReConstruction #Interieur14”. Meer hebben ze nog niet gelost, om in alle sereniteit te kunnen verder werken op dit deel van de performance. Details van deze samenwerking worden later bekend gemaakt.

Na de voorstelling ontmoeten de bezoekers elkaar terug in de prachtige architecturale gangen van de Budatoren, waar er aansluitend een afterparty is met o.a. GOOSE and friends als DJ Volg de volledige opbouw, aanloop naar de concerten en afterparty via #redbullelektropedia #DeReConstruction, #Interieur14.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over