De line-up van het jaarlijks reggaefestival is helemaal rond. Capital Letters bracht in ‘79 al een gewaardeerd en veelbelovend roots-album uit met ‘Headline News’.Anno 2015 staan ze weer met volle goesting op het podium met een gloednieuw album. Talisman, eveneens uit Engeland en opgericht in dezelfde periode, opent voor Capital Letters. Afsluiten doen we traditioneel met een heavy soundsystem, dit keer uit eigen land: Ionyouth.

Capital Letters ontstond in de jaren 70, en bracht in 1979 het debuutalbum ‘Headline News’ op Greensleeves Records uit. Ze zijn dus al heel wat langer actief dan een flink aandeel van de huidige reggaeliefhebbers oud zijn. In dezelfde periode zagen ook labelgenoten Steel Pulse het licht in de West Midlands. In de jaren 80 namen ze nog 2 albums op, maar ‘Reality’ zag pas een fysieke release in 2014. De band kreeg de smaak weer te pakken en hun live comeback volgde eveneens in 2014. Momenteel werken ze volop aan een nieuw album, dat de naam ‘Wolverhampton’ zal dragen - vernoemd naar hun geboorteturf. De release is voorzien tijdens hun optreden in de Warande. Vers van de pers dus.

Ook Talisman zag het levenslicht in de UK reggaescene van eind de jaren 70, meer bepaald in Bristol. Na een residency in een Londense club wordt er werk gemaakt van een eerste release in 1981. Niet via de grote labels, maar de debuut 12” ‘Dole Age’ verkoopt toch een aardige 5000 exemplaren. En is bovendien single of the week in NME. Talisman werd op de BBC gedraaid, al werd er wel eens een song geweigerd vanwege ‘te maatschapijkritisch’. Hoewel ze in dezelfde muzikale lijn als Steel Pulse, Black Slate, Aswad en UB40 spelen en op het hoofdpodium van Glastonbury belanden, stopt de band er voortijdig mee. Na 25 jaar treedt de band weer op en staan ze klaar met nieuw werk op Sugar Shack Records.

Vibes galore met dit Soundsystem! In '99 aan de Limburgse zandgrond ontsproten en sindsdien niet meer weg te denken uit het dubcircuit. Met nader te bepalen gasten. Crucial Alphonso leeft en ademt reggae en dub. Met het Roots Resolute Records label bracht hij al enkele vinyls uit. Singjay en stadsgenoot Missing Link rockt de mic. Ook voor deze 4de editie is Giraffe weer van de partij. Roots & Culture uit Turnhout, we kunnen het niet beter treffen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Unity
Datum: 
21 maart 2015
Locatie: 
Kuub, Turnhout

Reservatie:

Meer over