Op woensdag 22 oktober 2014 brengt 2BE om 20.20 de derde wedstrijd van Anderlecht in de UEFA Champions League. Op matchday 3 van de groepsfase neemt de enige Belgische ploeg in deze Europese competitie het in eigen land op tegen het Engelse Arsenal.

Met één op zes is alles nog mogelijk, maar winnen wordt nu echt belangrijk voor Anderlecht. De supporters hopen om in eigen huis de zo begeerde overwinning binnen te rijven. Dat de boog gespannen staat bij de paars witte harten die in het stadion aanwezig zullen zijn, en de 566.000 kijkers die de tweede speeldag op 1 oktober 2014 volgden bij 2BE en 2BE.be, mag duidelijk zijn.

Anderlecht speelde tot nu 28 wedstrijden tegen Engelse teams. 6 keer won het elftal, 4 keer speelden ze gelijk en 18 keer verloren ze. Maar ook opponent Arsenal verloor net als RSCA kansloos van Dortmund.

Tegen Galatasaray stonden beide ploegen er wel. Anderlecht gaf pas in de 92ste minuut de zege op het laatste nippertje weg. Arsenal verpletterde de Turken thuis met 4-1. De Champions League statistieken vertellen dus dat beide ploegen erg aan mekaar gewaagd zijn.

“Arsenal blijft natuurlijk één van de smaakmakers van het moderne Engelse voetbal met hun 17de keer in de Champions League. In de Premier League is het een ‘zo zo’ seizoen. Momenteel staat het elftal 8ste in de stand en de afgelopen weken kwam de ploeg vooral in het nieuws door de ‘bijna vechtpartij’ van coach Arsène Wenger met José Mourinho van Chelsea. In het voordeel van Anderlecht, is de redelijk indrukwekkende lijst van geblesseerden bij Arsenal: Debuchy, Koscielny, Rosicky, Arteta, Ozil, Giroud, Ospina, Walcott, Ramsey, Sanogo en Welbeck zullen er allemaal niet bij zijn”, aldus Peter Denruyter, Head of Sports bij 2BE. “Of RSCA dan tegen een B-team speelt? In zekere zin wel. Maar wanneer je nog altijd beschikt over een Alexis Sanchez is de term ‘B’ erg voorzichtig te gebruiken.”

Bij Anderlecht zijn er veel minder blessureproblemen. Anthony Vanden Borre is terug beschikbaar, enkel Bram Nuytinck blijft voorlopig aan de kant.

Op woensdag 22 oktober 2014 staat 2BE vanaf 20u20 op de grasmat om live verslag uit te brengen van Anderlecht-Arsenal. Voor en na de wedstrijd -die om 20u45 begint- praat Tom Coninx met analisten Aad De Mos en Patrick Vervoort. Dirk Deferme en Tom Soetaers zorgen voor commentaar en duiding tijdens de match. En Hilde Van Malderen interviewt coaches en spelers.

Rsc Anderlecht – Arsenal derde speeldag in groepsafe van de Uefa Champions league woensdag 22 oktober 2014 om 20.20, live bij 2BE en op 2be.be​

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over