100% gratis, 99% Dendermonds

Het gezellige festival Denderpop in het stadspark maakt zich stilaan weer op voor de vijfde editie. Onder de slogan 100% gratis, 99% Dendermonds toont het festival zijn ware gelaat. Het festival wilt een doorslag zijn van wat leeft in de stad. Niet zomaar een festival om geld te verdienen, maar om mensen samen te brengen. Samenhorigheid is het motto, muziek de drijfveer.

De laatste twee jaar is het bezoekersaantal steeds verdubbeld. Een duidelijke aanwijzing dat het festival traag maar gestaag aan de weg naar boven timmert. Een zeer bewuste keuze van het Denderpop comité. Een festival heeft een goede verankering in de stad nodig. In een tijd waar nieuwe events als pop-ups de grond komen uitgeschoten, wilt Denderpop vooral de tijd nemen om doordrongen te raken van het eigen Dendermonds gevoel.

Zowel bij organisatie, helpers als de programmatie is een duidelijk rood-witte link te zien met de Dendermondse stad. Een goed huis wordt gebouwd een degelijke fundering. Die heeft Denderpop de voorbije jaren gelegd. Gevolg is een samenwerking met onder andere Blijdorp vzw, de scouts van Dendermonde en het plaatselijke KTA.

Dit alles past duidelijk in de filosofie van het festival: jongeren laten groeien onder de vleugels van het festival. Dat dit dan ook kan binnen een gezond en groeiend festival kan, is een grote meerwaarde. Dit jaar werd voor de programmatie alweer uitgegaan van vooral Dendermonds talent, aangevuld met een Belgische topper. Dit jaar heeft de organisatie 2Fabiola weten strikken. De formatie rond frontman Pat Krimson gooit momenteel hoge ogen in de hitlijsten in Vlaanderen en staan garant voor een daverende set. Hun hit ‘She’s after my piano’ uit de Eurosong-campagne, staat zelfs bovenaan de hitlijst van MNM.

Naar goede gewoonte brengt Denderpop een heel scala aan muzikale stijlen. Van grunge over ska tot punk en elektropop. Rode draad is wel de dansbaarheid van de muzikale sets. In volgorde brengt Denderpop Par Hasard, Bounder, What About Washington, Madskat, The Black Band, 2 Fabiola en DJ Pat Krimson.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Denderpop 2014
Datum: 
21 juni 2014
Locatie: 
Stadspark Dendermonde

Reservatie:

Meer over