Op vrijdag 27 januari 2017 verschijnt ‘What’s All The Mumble About’, het debuutalbum van de Belgische rockgroep Jacle Bow. Het album verschijnt op CD, Vinyl+CD en digitaal en wordt voorgesteld aan pers & publiek op donderdag 26 januari tijdens een exclusieve AB Club show, tevens de apotheose van een vruchtbaar jaar Artist in Residence in de Brusselse rocktempel.

‘What’s All The Mumble About’ werd onder leiding van producer Mario Goossens (Triggerfinger) opgenomen over een tijdspanne van 12 maanden in de Wisseloord Studios, Hilversum (NL), Miloko Studios, London (UK), Electric Monkey Studio, Amsterdam (NL), Beech Avenue, Ghent (BE) en GAM Studio, Waimes (BE). Alle tracks werden vanuit Los Angeles gemixt door Greg Gordon (o.a. Dandy Warhols, Triggerfinger, Black Box Revelation) en gemasterd door meervoudig Grammy winner Howie Weinberg (The White Stripes, Tom Waits).

Jacle Bow is Jonas Bastijns (zanger/gitarist), Karel Van Mileghem (bas), Guillaume Lamont (gitaar) en Joris Thys (drums). De band opereert vanuit Brussel en stak voor het eerst het hoofd boven de Zenne tijdens Studio Brussel’s ‘De Nieuwe Lichting 2015‘ waar ze de final 8 haalden en indruk maakten met hun melodische, retro-groovende, krachtige en testosteron aangedreven rocksongs, vol beklijvende jonge wolven-charme. “De wedergeboorte van The Faces, met de groove van Keith Richards en de cool van Lou Reed” kopte de headliner die hen begeleidde bij hun finaleplaats.

Wat volgde waren jongensdromen vol branie die het tot realiteit schopten: Een zelf gefinancierde, 21 optredens tellende tour langs de westcoast van de USA, een zelf gedraaide documentaire - ‘Play For That Money, Boys’ - over hun belevenissen on the road die vertoond werd op het Zweedse 'Live at Heart' showcase-festival en op ACHT TV, een toevallige ontmoeting met The Eels bassist Allen Hunter die leidde tot hun eerste volwaardige single ‘Suit Yourself’, een platendeal bij Warner Music en als bevestiging van hun kunnen een felbegeerde Artist In Residence stek in de Brusselse Ancienne Belgique.

Triggerfinger drummer en producer Mario Goossens nam het viertal onder zijn hoede en werkte over een tijdsspanne van 1,5 jaar intensief samen met de band om uit de ruwe demo’s een coherent en meeslepend debuutalbum te slijpen, getrokken door 4 singles die het voorbije jaar op heel wat airplay in Vlaanderen, Wallonië en Nederland mochten rekenen: ‘Suit Yourself’, ‘Rightless’, ‘House For Sale’ en ‘High For You Lover’.

Het album artwork is van de hand van fotograaf en visueel kunstenaar Geert De Taeye die uit een verlopen Brusselse straathoek een broeierig tafereel stileerde waarin niet alleen de bandleden maar ook verschillende songtitels visueel verwerkt zitten.

WHAT’S ALL THE MUMBLE ABOUT - TRACKLISTING

  1. High For You Lover
  2. Street Fight
  3. Niki
  4. Rightless
  5. Lucky
  6. Baby You Know
  7. Miss Molly
  8. House For Sale
  9. Awh Awh
  10. The Piano Man (podcast USA tour)
  11. What About
  12. Suit Yourself
  13. What’s All The Mumble About

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over