In de laatste aflevering van De Vetste Vakantie op maandag 5 december bezorgt Dina Tersago de kinderen van de familie Swennen uit Neerpelt en van de familie Dauw uit Wezemaal een onvergetelijke reis. De Swennen kids zijn het strand van Middelkerke beu en hebben voor hun ouders actievere én koudere vakantieplannen. De kinderen Dauw trekken een kruis over de saaie uitstapjes van hun ouders en kiezen voor een exotische bestemming. Op de agenda: zwemmen, zwemmen en nog meer zwemmen.

Mama en papa Swennen zijn echte reizigers. Ze plannen hun vakantiedagen dan ook vol met uitstapjes, want ze willen geen kerk, park of berg gemist hebben. Vroeg opstaan, de hele dag met een gids op de bus en kleine hotelkamers met uitklapbedden: voor de kinderen Elise en Alexander is het genoeg geweest. Zij nemen deze keer het heft in eigen handen en plannen een exotische luilekkervakantie in Mexico. De kids weten maar al te goed wat ze daar willen doen: de leukste en zotste zwembaden en glijbanen uittesten. “12 uur vliegen om aan een zwembad te liggen?”, dat begrijpen mama Katleen en papa Koen niet. Na twee dagen besluiten waterratten Elise en Alexander een zwembadpauze in te lassen. Ze nemen mama en papa mee op uitstap, maar wél in het water, tussen zeekoeien, exotische vissen en zelfs haaien…

Nergens beter dan thuis. Dat denken althans de ouders van Fleur en Merel, die elk jaar naar de Belgische kust op vakantie gaan. Gemakkelijk en dichtbij, meer moet dat niet zijn voor mama en papa Dauw. Maar hun kinderen hebben genoeg met hun voeten in het zand van Middelkerke gezeten: “Wij vervelen ons daar dood!”. Zij willen naar de bergen van het Oostenrijkse Stubai voor een avontuur op skilatten. Hun ouders Nancy en Eddy reageren eerder koel op de vakantieplannen: “Een hele week kou lijden, da’s niets voor ons!”. En ook de skilift en de skilaarzen zorgen al meteen voor frustraties. “Een bikini is toch sneller aangedaan”, meent mama Nancy. Na hele dagen glijden en botsen op de piste, verlangen de ouders Swennen naar een beetje warmte. Maar hebben Merel en Fleur dat ook ingepland?

De afleveringen van De Vetste Vakantie zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: