Ons land telt sinds dit jaar maar liefst 121 sterrenzaken en dat is een record. In “De Sterrenkaart” ondernemen we een tocht langs 8 Belgische sterrenzaken en werpen zo een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant en zijn signatuur-menu. We brengen een gezonde variatie van diverse stijlen van gastronomie, in België en een mooie afwisseling tussen de oude garde en de talentvolle jonge generatie. Het wordt watertanden voor lekkerbekken en een niet te missen reeks voor hobbykoks, want de sterrenchefs geven een inkijk in tal van keukengeheimen.
Met andere woorden: schuif lekker aan en proef mee van de aller heerlijkste gerechten.

Aflevering 8 – donderdag 18 december – Kommilfoo*

Olivier de Vinck groeide op aan het Antwerpse Zuid en was oorspronkelijk niet voorbestemd om een restaurant te openen. Hij studeerde economie en behaalde een MBA aan de European University in Antwerpen. Om zijn studies te betalen werkte hij vaak in restaurants en zo groeide zijn liefde voor het koken. Hij kwam in contact met topchef Eddie Van Maele en volgde bij hem cursussen.
Daarna deed hij stages in diverse toprestaurants in het buitenland (vooral Spanje) om moderne kooktechnieken aan te leren.

In 1998 opende Olivier restaurant Kommilfoo dat uitgegroeide tot een vaste waarde in de Antwerpse culinaire wereld. In 2004 behaalde hij de zilveren medaille in de gerenommeerde Prosper Montagné wedstrijd. In 2005 won hij goud in deze wedstrijd en werd hij eerste Kok van België. In 2011 werd Olivier de Vinck en zijn restaurant bedacht met de titel “Asperge-restaurant Benelux- Culinaire Saisonnier“.

De mix van ervaringen resulteerde in een eigen kookstijl waarbij Olivier subtiel balanceert tussen traditie en trend. De culinaire wereld beloonde hem hiervoor in 2011 met een eerste Michelinster.
In de Gault & Millau 2014 werd Olivier beloond met een extra puntje, 16/20.

Michelin-score: *
Gault&Millau 16/20
www.restaurantkommilfoo.be

Win elke week een sterrendiner bij één van de Sterrenkaart-chefs!

Njam! geeft elke week een diner voor 2 personen weg bij de Sterrenkaart-chefs! Wat je moet doen? Kijk morgen aandachtig naar De Sterrenkaart, surf naar www.njam.tv of klik hier en beantwoord de wedstrijdvraag!

De Sterrenkaart, morgen om 20u40 op njam! Met een herhaling op vrijdag om 21u35.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: