Het eerste seizoen, bestaande uit tien afleveringen, is in 2016 te zien bij Netflix

The Crown, het aangrijpende, naoorlogse verhaal van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II en de verschillende premiers van Groot-Brittannië, gaat in 2016 exclusief in première bij Netflix.

The Crown is geïnspireerd op het bekroonde West End toneelstuk The Audience. De serie herenigt schrijver Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon) met regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) en producer Andy Harries (The Queen); een team dat samen zes Academy Award® nominaties op hun naam heeft staan.

The Crown vertelt het verhaal van het wereldberoemde Buckingham Palace en 10 Downing Street en de intriges, liefdesverhalen en machtsspellen die de tweede helft van de 20ste eeuw hebben gevormd. Twee huizen, twee rechtbanken, één kroon.

Ieder seizoen van The Crown gaat in op de politieke rivaliteit en persoonlijke intriges gedurende de regeerperiode van koningin Elizabeth II, waarbij het gevoelige evenwicht tussen haar privéleven en haar publieke leven centraal staat. Seizoen één begint met de 25 jaar oude prinses die geconfronteerd wordt met het vooruitzicht om de beroemdste monarchie van de wereld te leiden. Ondertussen moet zij een band zien op te bouwen met de dominante, door de oorlog geharde, premier Winston Churchill.

The Crown is een verhaal dat tussen televisie en bioscoop instaat en dat is geschreven door de meest vooraanstaande Britse kroniekschrijvers van dit moment,” aldus Netflix Vice President Original Content Cindy Holland. “We zijn enorm trots dat we deze veelbelovende serie van Peter Morgan en Stephen Daldry exclusief kunnen aanbieden.”

Left Bank Pictures Chief Executive, Andy Harries: “Koningin Elizabeth II heeft tijdens een periode van veel culturele en politieke veranderingen geregeerd en haar invloed als vorst was universeel. Peter is een schrijver op het toppunt van zijn kunnen en Stephen Daldry is een van de meest vermakelijke en originele filmregisseurs van de wereld. De serie is ambitieus en verrassend en geeft de veranderingen en de complexiteit van een naoorlogse wereld goed weer.”

The Crown gaat niet alleen over de Koninklijke familie, maar ook over een rijk in verval, een wereld vol wanorde en de intrede van een nieuw tijdperk. Ik ben meer dan blij om herenigd te worden met collega’s uit de film- , theater – en televisiewereld voor dit project en ik ben verheugd om voor het eerst met Netflix te werken,” zegt Peter Morgan.

“Het script van Peter Morgan zet een roerige periode in de geschiedenis om in een spannend verhaal, waarbij zowel intieme relaties als internationale zaken aan bod komen. Ik kan niet wachten om The Crown aan het wereldwijde Netflix-publiek te tonen”, aldus Stephen Daldry.

The Crown wordt geproduceerd door Left Bank Pictures in samenwerking met Sony Pictures Television. Morgan, Daldry en Harries zijn samen met Robert Vos en Matthew Byam Shaw de executive producers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over