Youri vanlommel

De Muzikantine, het nieuwe popcollectief van Horst aan de Maas, beleefde begin september haar vuurdoop op het OP Festival (aftrap culturele seizoen in Horst aan de Maas). Ruim 30 muzikanten uit de gemeente repeteerden een weekend lang in vier samenstellingen. Ze werden bijgestaan door Rowwen Hèze accordeonist Tren van Enckevort, Jazzpianist Mike Roelofs en Heideroosjes drummer Igor Hobus. De presentatie op het festival werd door het massaal toegestroomde publiek met groot enthousiasme ontvangen. Tijdens de Muzikantendag van DVERS op zaterdag 4 oktober a.s. in Sittard presenteert de Muzikantine een korte documentaire over het pilotweekend.

Niet alleen in Noord-Limburg, maar in de hele provincie is er belangstelling voor het Horster muzikanteninitiatief. De Muzikantine is uitgenodigd om op 4 oktober, tijdens het programmaonderdeel ‘Create Your Own Scene’ van de DVERS Muzikantendag, haar verhaal te doen. ‘Create Your Own Scene’ draait om het bouwen van een muzikantennetwerk als voedingsbodem voor popcultuur. De Muzikantine wordt in dat kader als een voorbeeldproject beschouwd. Tijdens de presentatie van de Muzikantine wordt ook de korte documentaire ‘De Derde Helft’ van filmmaker en cameraman Lars Hendriks voor het eerst vertoond. De film geeft een beeld van het pilotweekend van de Muzikantine.

Het succesvolle pilotproject van de Muzikantine smaakt naar meer. Naast de presentatie tijdens DVERS organiseert de Muzikantine op 9 oktober a.s. om 20.00 uur een ‘Derde Helft’ in Café Cambrinus. Een avond om terug te blikken op de vuurdoop en mee te praten over de toekomst van het initiatief. De organisatie zal daar haar toekomstvisie en -plannen presenteren. Ook de documentaire wordt dan nog een keer vertoond.

Over DVERS

DVERS, een initiatief van St. Popmuziek Limburg (SPL), wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd in de binnenstad van Sittard en Poppodium Volt. Het evenement bestaat uit de Limburgse Muzikantendag (overdag) en een showcasefestival (’s avonds). De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, willen netwerken en op zoek zijn naar meer informatie over de artistieke en zakelijke kanten van het muzikantschap. DVERS wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Limburg, Gemeente Sittard-Geleen, Huis voor de Kunsten Limburg, VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Brand Cultuurfonds en het FSI-fonds, Adams Drumworld, Sena, Triepels Slagwerk, Rabobank, Fonds voor Podiumkunsten en Bos Audio en Events. Het volledige programma van de muzikantendag is te vinden op de website www.dvers.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over