Jonas Wallecan
1418 - Het Musical Spektakel

De Londense cast zorgde voor een waar spektakel van licht, geluid, special effects en natuurlijk niet te vergeten, een bewegende tribune waarmee je als het ware 'in' de scène terechtkomt.

De musical vertelt het verhaal van een groep vrienden die naar het front moeten vertrekken. Ze laten geliefden, ouders en vrienden achter, niet-wetende of ze hen ooit nog zullen terug zien. Het verhaal is heel mooi en duidelijk gebracht, voor zowel jong als oud. Persoonlijk vond ik dat hij in het Engels echt goed tot z'n recht kwam. In tegenstelling tot wat de meesten vermoeden is de cast niet geheel Brits. Er spelen ook nog steeds Belgische acteurs en actrices mee. Een dikke pluim voor Bert Verbeke, z'n engels was subliem. Enkel als je op de details lette, kon je merken dat hij geen 'native speaker' was. Opvallend was ook dat in de Engelstalige voorstelling een paar korte passages in het Duits en in het Frans aan bod kwamen. Alles is echt tot in de details uitgewerkt, kostuums, (rijdende) decors, timing,.. alles zit perfect. 

Je wordt vanaf de eerste seconde meegezogen in het aangrijpende verhaal, en het laat je gedurende de volle twee uur niet meer los. De ongemakkelijke stoeltjes op de tribune vergeet je al snel eens je de immense decors ziet en heel de scène vol met figuranten en acteurs loopt. 
Zoals ze het zelf al aankondigen, het is een heus spektakel. En als je kan, zou ik het zeker gaan bekijken, van zo dicht mogelijk. Het is gewoon fantastisch. Studio 100 heeft met deze productie ons hart zeker veroverd!

 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
musical 14-18
Datum: 
15 Juni 2014
Locatie: 
Nekkerhallen Mechelen
Meer informatie
Meer over