Sinds de Belgische revolutie is de strijd niet zo hevig geweest. In de speciale uitzending Holland-België gaan twee comedyteams keihard alle vooroordelen en verschillen te lijf die er zijn tussen de Hollanders en de Belgen.

Jonas Van Geel: De strijd tussen een driegangenlunch en snel-ff-een-kroket-uit-de-muur … nou nou!

Jonas Van Geel en actrice Wendy van Dijk bewaken de grens tussen beide landen en die van het fatsoen, want zij houden de twee teams diplomatisch uit mekaar. Team België wordt geleid door Philippe Geubels, en hij wist Sven De Ridder en Ruth Beeckmans in te lijven. De Nederlandse eer wordt verdedigd door Jandino Asporaat, Ruben Nicolai en Jan-Jaap van der Wal.

Sven de Ridder: Wat is nu in godsnaam een pikketannesie?

In Holland-België worden de verschillen tussen Hollanders en Belgen op hilarische wijze duidelijk. Wat weten de teams van elkaars landen en vooral, waar blinken ze zelf in uit? Waar komt het vooroordeel vandaan dat Belgen dom zijn en Nederlanders zo gierig? En waarom verzieken de Nederlanders alles wat ze eten met pindasaus?

Wendy Van Dijk: Niets zo irritant als Nederlanders op je vakantie tegenkomen! Afdingen! Luid roepen naar de obers! Ik schaam me echt kapot soms.

Kunnen de teams meezingen met hits van andere bodem en herkennen ze typisch Nederlandse en Belgische gebruiksvoorwerpen?

Jan-Jaap van der Wal: “Wat geven Belgen bij een geboorte? Een DNA-test?”

Belgen op straat geven een antwoord op de vraag welke Nederlander pertinent de toegang tot België moet worden ontzegd en Nederlanders vertellen wie zijn de minst sympathieke Belg vinden. Een spannende laatste ronde, waarin het aankomt op parate kennis over de ander, bepaalt uiteindelijk wie wint.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: