Gemiddeld 756.204 Vlamingen (live +3) waren getuige van de verrassingen die boerinnen Kelly en Nathalie in petto hadden op maandag 15 september 2014. Kelly koos voor een sprong in het diepe door na de groepsdate meteen al voor Antoine te kiezen, en Nathalie wou er met Timothy graag nog een vierde logé bij. In de 5de aflevering van Boer zkt Vrouw op maandag 22 september 2014, worden de poorten van de boerderijen wijd open gezet om de boerderijlogees te ontvangen.

In Merchtem staat Nathalies papa Luc samen met Dina Tersago te wachten op Timothy, de jongeman die last-minute door de mooie boerin gevraagd werd om toch ook te komen logeren. Ondertussen vertelt Nathalie aan Mathijs, Mathias en Geoffrey dat ze zich geen zorgen moeten maken. “Iedereen vertrekt voor mij aan dezelfde streep.” Daarna is het meteen werken geblazen en leert Nathalie haar jongens selder planten. Onder het alziend oog van papa Luc, uiteraard. Een fietstochtje is de beloning voor de geleverde inspanning. En een prima manier voor Nathalie om met haar logés afzonderlijk te praten. Ook haar zus fietst mee, want elk extra bron van informatie is meegenomen, vindt Nathalie.

In Waarschoot, waar Ruben melkkoeien houdt, is er altijd werk. En hongerige magen en gezwollen uiers wachten niet tot je koffers netjes uitgepakt zijn. Ruben leert zijn meisjes meteen hoe ze koeien moeten binnendrijven in de melkput en hoe er gemolken moet worden. Carly had geen idee dat koeien zo groot waren. Mallica houdt erg van beesten, maar de machine is direct haar beste vriend. En Kitty maakt indruk op Ruben door onmiddellijk met alles overweg te kunnen.

Peter-Jan, die 2 jaar hotelschool liep bij Spermalie, kookt graag. Hij wil zijn dames straks verwennen met een lekkere maaltijd en trekt naar de supermarkt van Oedelem voor goeie hoeveboter en de perfecte entrecote, zodat de vrouwen er straks stevig tegenaan kunnen op de boerderij. Terwijl Dina Sylvia oppikt aan het station, maken Liesbeth en Ellen kennis met Peter-Jans mama. Om de eerste dag af te sluiten heeft de boer een romantisch uitje in gedachten. Maar eerst maken de dames kennis met Peters-Jans 94-jarige opa. Wat het geheim is om samen oud te worden? Hij heeft het antwoord klaar.

In Roksem kweekt de 48-jarige Luc dikbilkoeien, maar hij heeft er een paar die hij melkt voor eigen gebruik. Gezond en lekker, zo recht van de koe, vindt hij. Zijn dames proeven voor het eerst verse melk, maar aan haar gezicht te zien, zal het voor Chris meteen ook de laatste keer zijn. Spraakwaterval Luc zorgt ervoor dat de dames zich meteen thuis voelen op de boerderij.

In Leest tenslotte maakt Kelly zich op voor de komst van Antoine. Ook Dina is benieuwd hoe het tussen de twee loopt, en gaat langs. Terwijl ze wachten op Antoine, polst Dina nog even of Kelly niet bang is dat het vlammetje, even snel als het gekomen is, weer zal doven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over