Vandaag komt het langverwachte zesde studio album van de Franse DJ-producer Listen uit in ons land. Het album bundelt drie intensieve jaren aan productiewerk. De nieuwe nummers gaan opnieuw over de wereldgrenzen heen en openen wederom de harten en oren van zijn massaleger aan fans. Listen is Guetta’s meest verrassende werk tot nu toe. Het is een muzikale evolutie met een waaier aan verrassingen; van midtempo nummers zoals de nieuwste single Dangerous (feat. Sam Martin), tot ballades in samenwerking met Sia. Ook voor Guetta zelf betekent Listen een evolutie als producer: hij week af van de traditionele aanpak beats/vocals en koos voor een atypische opbouw vanuit een eenvoudige gitaar/stem of piano/stem combinatie. Met Listen nam het muziekicoon een risico, maar het resultaat is spectaculair!

“I could have chosen to repeat the style that has become so successful for me, but I wanted to grow as a producer and push myself to the limit. Try new ideas. Get out of my comfort zone. Create songs that stand up whether played by a DJ, a rock band or an orchestra. I worked with piano, violins, guitars and blended them with electronic elements. It’s also my most personal album lyrically, which is why I called it Listen. Dance too, but really it’s from the heart.”

Het nieuwe album Listen is een indrukwekkende verzameling aan samenwerkingen geworden: o.a. de Britse Zangers Emeli Sandé, het Ierse trio The Script, de innemende Amerikaanse singer-songwriter John Legend, rap ster Nicki Minaj en de Britse nachtegaal Birdy. Een brede waaier aan muziekstijlen en invloeden maken van Listen een ongezien opwindend album. Naast samenwerkingen met de groten der aarden, brengt Listen opnieuw Guetta’s missie als producer onder de aandacht: het breken van nieuw talent. Zo introduceerde hij Sam Martin aan de wereld in een samenwerking op de vorige single Lovers On The Sun en de nieuwste single Dangerous.

Op Halloween lanceerde David Guetta de bijhorende video voor de nieuwste single Dangerous. De video werd geregisseerd door de Zweedse regisseur Jonas Åkerlund (Coldplay, Britney Spears, Lady Gaga, The Rolling Stones) en is op z’n zachts uitgedrukt indrukwekkend. Op het F1 racecircuit neemt Guetta het in een race op tegen acteur James Purefoy (The Following). De clip heeft vandaag al meer dan 9.5 miljoen views verzameld op YouTube.

David Guetta - ‘Listen’ tracklisting

  1. Dangerous feat. Sam Martin
  2. What I Did For Love feat. Emeli Sande
  3. No Money No Love feat. Elliphant & Ms Dynamite
  4. Lovers On The Sun feat. Sam Martin
  5. Goodbye Friend feat. The Script
  6. Lift Me Up feat. Nico & Vinz, Ladysmith Black Mambazo
  7. Listen feat. John Legend
  8. Bang My Head feat. Sia
  9. Yesterday feat. Bebe Rexha
  10. Hey Mama feat. Nicki Minaj & Afrojack
  11. Sun Goes Down feat. MAGIC! & Sonny Wilson
  12. S.T.O.P feat. Ryan Tedder
  13. I'll Keep Loving You feat. Jaymes Young & Birdy
  14. The Whisperer feat. Sia

Hier alvast een 11 minuten durende mix van ‘Listen’

‘UnforGUETTAble’ documentaire

Afgelopen maand gaf David Guetta ons een blik achter de schermen tijdens zijn tournee door Brazilië. De ‘UnforGUETTAble’ documentaire toont ons het enthousiasme, de magie en ontlading die zijn fans en Guetta zelf beleefden aan deze 12-daagse tour. 12 dagen, 11 shows, 1 land. Bekijk hier ‘UnforGUETTAble’.

Dangerous The Remixes – nu beschikbaar

Op dit moment is Dangerous de best geshazamde track in ons land! Begin deze maand kondigde de Franse DJ de release van de 'Dangerous ft Sam Martin - Remix EP' aan. Deze EP is ook beschikbaar zijn via iTunes en bevat o.a. een remix van Robin Schulz.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over