Vanaf vrijdag 31 oktober 2014 is het zover. Dan starten de zes bekende koppels officieel aan hun dansavontuur voor het oog van heel Vlaanderen. Het belooft een verrassende mix van uiteenlopende dansstijlen te worden, waarin de deelnemende koppels zich van een heel andere kant laten zien tijdens de dans, de trainingen én daarbuiten.

Laurens & Roos moeten niet alleen een moeilijke choreografie aanleren op het nummer ‘Say Something’ van A Great Big World en Christina Aguilera. Ze moeten daarbij ook enorm werken aan hun inleving aangezien ze een moderne dans brengen. Aan choreograaf Mo (Mohamed Boujarra) om de houterigheid uit Lau te krijgen…

Sean & Allison hopen leven in de brouwerij te brengen én een lach op het gezicht van de jury te toveren met een chacha op het nummer ‘Sway’ van The Pussycat Dolls. Choreografen van dienst zijn Koen Brouwers en Roemjana De Haan. Zij lachten zich alvast een breuk met de dansstappen van het koppel, nu de jury nog.

Bieke & Erik mogen de passie tussen hen meteen tonen, naast en vooral óp de dansvloer. Choreografen Koen en Roemjana leren hen een tango op het nummer ‘Por una cabeza’ van The Tango Project. De blessure die Bieke al opliep aan haar rib houdt het koppel niet tegen om zich helemaal te smijten in de hoop zo de jury te bekoren.

Veerle & Alain wanen zich voor hun choreografie op Broadway. Voor een muzikant en een actrice misschien niet zo’n grote opgave, maar wel als het verliefde stel zich tegelijk moet concentreren op een aartsmoeilijke dans. Choreograaf Michel Froget heeft die voor hen bedacht op het nummer ‘On Broadway’ van Smokey Joe’s Café.

Kevin & Josje gaan voor het ruigere werk. Choreograaf Roy Julen leert het ambitieuze koppel een hiphopchoreografie op het nummer ‘Yeah Yeah Yeah’ van Chris Brown. Josje mag dan wel een dansopleiding gevolgd hebben, de vraag is maar of die opleiding haar nu zal kunnen helpen voor de moeilijke hiphopchoreo.

Willem-Frederik & Freya ten slotte swingen er op los met choreograaf Leila Akcelic. Op het nummer ‘Lonely Boy’ van The Black Keys leert ze het zo professionele politieke koppel een swingchoreografie. De vraag is maar of Willem-Frederik en Freya de heupen helemaal krijgen losgegooid tegen vrijdag.

De volledige aflevering van Dansdate kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over