Het Solidarity Village is een van de humanistische en solidaire pijlers van het festival. Een plek waar we de festivalgangers uitnodigen sociale initiatieven te ontdekken aan de hand van concrete acties waar ze actief aan kunnen deelnemen. Het blijft immers Couleur Café, waar jong en oud heen komt om feest te vieren. Dit jaar informeren en sensibiliseren de aanwezige ngo’s en verenigingen in het Solidarity Village rond het thema ‘Gelijkheid van kansen’.

  • Oxfam: Voor hun 50ste verjaardag stelt Oxfam een foto-actie voor rond een van de van hun campagnepijlers, de landbouw. Zo leert de festivalganger het verband tussen voeding en de klimaatsverandering begrijpen. Op hun stand bieden ze geïnteresseerde bezoekers zakjes met biozaadjes aan, gepersonaliseerd met hun foto.
  • Artsen Zonder Grenzen: Op hun stand kan men in de huid van een Afrikaanse HIV-patïent kruipen en ontdekken welke obstakels hun behandeling in de weg staan.
  • Amnesty International: Zonder seksueel geweld leven is een mensenrecht! Laat u hier tatoeëren om te benadrukken dat “neen” wel degelijk “neen” is...
  • Music Fund: Zij verzamelen oude muziekinstrumenten die ter plekke gerestaureerd worden. De festivalgangers ontdekken hoe violen hersteld en gebouwd worden. Op deze manier toont Music Fund het werk dat ze verrichten om de instrumenten een tweede leven te geven. Deze worden dan naar minder gegoede muzikanten in derdewereldlanden en conflictregio’s gestuurd. Daarenboven engageert Music Fund zich ook voor een uitwisselingsprogramma en het geven van cursussen instrumentenherstel.

Natuurlijk zijn ook deze twee vaste waarden weer van de partij:

  • De razend populaire Raggaravane zal het Solidarity Village weer het hele weekend lang opluisteren met de beste dub, ragga en reggae van het moment .
  • Schrijf uw berichtjes van hoop en solidariteit op de Muren van Vrije Meningsuiting.

Dit jaar bovendien een extra nauwe samenwerking met onze buurgemeente: 

Molenbeek – Cultuurmetropool 2014

Molenbeek wordt in 2014 gevierd als Métropole Culture door de Franse Gemeenschap. Deze benoeming is in de eerste plaats een erkenning van een dynamische burgerzin, waarin jongeren en volwassenen met een zeer verscheiden achtergrond hun kennis en ervaring uitwisselen en op deze manier baanbrekende projecten op het vlak van cultuur en sociale cohesie op touw zetten. In dit kader is het festival de ideale ontmoetingsplaats om de interculturele dialoog in de schijnwerpers te zetten.

Voor deze gelegenheid eren de 5 Buurthuizen en Het Huis van de Vrouw van de vzw L.E.S. de projecten die het dagelijkse leven in de Molenbeekse wijken opfleuren. Er zijn creatieve workshops in een grote berbertent  (Arabische kalligrafie, tijdelijke tatoeages, Berbers borduurwerk, etnische sieraden maken,...) en het theesalon verkoopt heerlijke muntthee en verse gebakjes.

Maar dat is niet alles:

  • Molem Bloco 1080:  een fanfare van jongeren die - verenigd door hun zin voor feesten, tolerantie en solidariteit - het festival trakteert op hun onweerstaanbare Sambagnawa ritmes...
  • MinART: op een 6m hoge toren wordt gedurende 3 dagen een gigantisch en interactief fresco gemaakt door een tiental street performers met graffiti, kalligrafie en stencil.
  • Molem Capitale: een jong hiphop collectief dat onder leiding van de Brusselse rapper Pitcho een song heeft opgenomen. Ze openen elke dag onze Move Stage met dit nummer.
  • MolenFood: in het Palais du Bien Manger houden de Molenbekenaars ook een stand open, waar een geurig en kleurig culinair gamma wordt gekookt door Het Huis van de Vrouw.

De opbrengsten van het theesalon en het MolenFood restaurant gaan integraal naar verschillende projecten die voorgesteld werden door de Molenbeekse verenigingen. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Couleur Café 2014
Datum: 
27- 28- 29 juni 2014
Locatie: 
Tour & Taxis,1000 Brussel

Reservatie:

Meer over